Nyt om innovation

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
02 NOV

Studerende vinder bronze i konkurrence om fremtidens fødevarer

Udvikling af en sund, bæredygtig to-go snack baseret på favabønner har givet fire studerende fra DTU en bronzemedalje i den europæiske konkurrence om innovative fødevarer...

Ernæring og kostvaner
29 SEP

Startup fødevarevirksomheder: Deltag i Future Food Fair

Har du en startup fødevarevirksomhed? Så har du mulighed for at deltage med en stand på DTU Fødevareinstituttets konference; Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer...

Fødevaresikkerhed
Havreeng
30 AUG

Ny mælkesyrebakterie giver plantebaserede fødevarer bedre smag

En ny type mælkesyrebakterie, udviklet på DTU, danner naturlig smøraroma, når den vokser i plantebaserede drikke som soya- og havredrik.

Fødevarer, fisk og landbrug
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
07 JUN

Møde i forskningsfællesskabet START

Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser

Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
01 FEB

Konference om reduktion af klimaaftrykket

Kom til konference om arbejdet med at reducere klimaaftrykket i landbrugssektoren og fødevareindustrien den 8. og 9. september 2022 i København. Innovationscenter Seges...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2021
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
25 NOV

Hør hvordan protein fra grønne planter får plads på tallerkenen

Hør på en konference den 14. december, hvordan innovation og forskning kan bane vejen for at protein fra lucerne, kløver og græs kan bruges i fremtidens fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Miriam Meister
21 SEP

Grønt protein uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken til at kunne udvinde protein fra grøn biomasse uden uønsket bismag.

Fødevarer, fisk og landbrug
Erik Fog
21 SEP

Bioraffinering bag klimavenlige proteiner

Med bioraffinering kan vi udvinde proteiner fra grøn biomasse og dermed mindske den klimabelastning, der er forbundet med landbrugsdyr.

Fødevarer, fisk og landbrug
DK: Svampebaseret kødalternativ. Foto: Tempty Foods | EN: Fungi-based meat alternative. Photo: Tempty Foods
15 SEP

DTU-startup introducerer innovativt kødalternativ

Tre DTU-studerende er klar til at bringe deres innovative kødalternativ på markedet og søger danskernes hjælp til det. Produktet er baseret på den protein- og næringsrige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion