Tine Rask Licht

Tine Rask Licht

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Tarmbakterier og Sundhed

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 202, rum 1218

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2019
Tarmbakterier og sundhed
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker reagerer forskelligt på den samme kost.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Mælkesyrebakterier. John Walsh/Science Photo Library/Scanpix
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå, hvordan tarmbakterier påvirker vores følsomhed over for stoffer, vi får gennem maden.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2018
Image: Colourbox.dk
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: CDC Public Health Image Library / Clostridium difficile
17 SEP

Alvorlige infektioner skal bekæmpes med afføring

DTU deltager i et forskningsprojekt, der skal hjælpe syge mennesker blive raske ved hjælp af sikre og effektive afføringstransplantationer.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Foto: Mikal Schlosser
20 JUL

Er tarmbakterier skyld i overvægt?

Professor Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet svarer på seks spørgsmål om tarmbakteriernes indflydelse på menneskers vægt og sundhed. 

Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Q&A - Er tarmbakterier skyld i overvægt?

Udforskningen af tarmbakterier er eksploderet de seneste ti år. Forskerne undersøger, hvilken rolle bakterierne spiller i vores sundhed, herunder hvordan de påvirker vores vægt. Professor Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet har været med i forskningen fra starten.

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
2017
Photo: Colourbox.com
02 NOV

Fuldkorn er sundt af flere årsager

Ved at bytte raffinerede kornprodukter – som f.eks. hvidt brød og pasta – ud med fuldkornsvarianter spiser overvægtige personer betydeligt mindre, deres vægt falder og mængden af inflammation i kroppen mindskes. Det viser en stor dansk undersøgelse ledet af DTU Fødevareinstituttet, som...

Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
2016
Photo: Colourbox.dk
18 NOV

Tarmens bakterier påvirker vores forbrænding

Mus, der overtager tarmbakterier fra overvægtige mennesker, bliver tykkere end mus, der overtager normalvægtiges tarmbakterier, selv om musene får den samme kost. Det bekræfter et studie fra DTU Fødevareinstituttet, som samtidig søger nye vinkler på årsagerne til denne sammenhæng.

Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
12 SEP

Symposium sætter fokus på tarmbakterier og sundhed

Et symposium i København til november stiller skarpt på samspillet mellem tarmens bakterier og udvikling af kost- og livsstilrelaterede sygdomme. Oplægsholdere fra hele Europa vil fremlægge de nyeste studier, som kan belyse samspillet mellem tarmens bakteriesammensætning og menneskers sundhed. Det danske strategiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
27 JUN

Madens transittid er en nøglefaktor for en sund fordøjelse

Den transittid, maden er om at bevæge sig igennem et menneskes tarm, har afgørende betydning for mængden af skadelige nedbrydningsprodukter, der produceres undervejs. Det betyder, at madens transittid er en nøglefaktor for et sundt fordøjelsessystem. Det har forskere fra DTU Fødevareinstituttet p...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
11 FEB

Overgangskost bestemmer småbørns tarmbakterier

Det er overgangen til at spise familiens mad og ikke moderens vægt, som har størst betydning for sammensætningen af tarmbakterier hos børn i ni-måneders alderen. Det viser et studie fra DTU Fødevareinstituttet og Københavns Universitet. Viden om, hvordan tarmens bakteriesammensætning etableres...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
2015
Tiltrædelsesforelæsning
21 DEC

Invitation til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. januar 2016. Tine Rask Licht vil tale om baggrund, status og perspektiver inden for sin forskning i tarmmikrobiologi. Forskningen har til formål at forstå sammenhængen mellem kost, tarmens mikroorganismer...

Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Ph.d. forsvar på DTU Mekanik
04 AUG

Ph.d. forsvar 11. august: Heat Pumps in CHP Systems

Torben Ommen fra DTU Mekanik forsvarer sin ph.d. "Heat Pumps in CHP Systems – High-efficiency Energy System Utilising Combined Heat and Power and Heat Pumps" tirsdag d. 11. august kl. 13.00. Forsvaret finder sted i auditorium 071, bygning 421, DTU Lyngby. Lektor Brian Elmegaard har været hovedvejleder og adjunkt Wiebke...

Konstruktion og mekanik Energi Energisystemer
2014
Ph.d-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet hos mus
09 MAJ

Ph.d-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet hos mus

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Mathilde Bylov Kristensens ph.d.-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet hos mus. Forsvaret foregår den 26. maj 2014 kl. 14.00.

Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
07 MAJ

Amning fremmer væksten af gavnlige bakterier i tarmfloraen

Den ernæringsmæssige faktor, der har størst betydning for udviklingen af et barns tarmflora, er, om barnet bliver ammet. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet og Københavns Universitet. Amning fremmer væksten af gavnlige bifido- og mælkesyrebakterier i barnets tarmflora...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
2013
Film om tarmfloraens betydning for sygdomme
13 SEP

Film om tarmfloraens betydning for sygdomme

I fremtiden bliver det muligt ud fra kosten og viden om det enkelte menneskes genetik at påvirke bakteriesammensætningen i menneskets tarm og derved mere målrettet forebygge livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdomme og type-2 diabetes. Det er perspektiverne bag det tværvidenskabelige Center for Gut, Grain and Greens...

Ernæring og kostvaner Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme