Ellen Trolle

Ellen Trolle

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdelingen for Risikovurdering og Ernæring
Forskningsgruppen for Ernæring og Sundhedsfremme

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 113

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 71 19
E-mail eltr@food.dtu.dk
ORCID 0000-0001-9482-1931
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Projekter
Aktiviteter
Kurser
CV
DTU nyheder
Loading

DTU Nyheder

2019
12 SEP

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i færdigpakkede pålægssalater, kartoffelprodukter, charcuteri, saltede hele kødstykker og middagspølser.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
29 AUG

Godt med energi og protein i økologisk plejehjemsmad

Maden på plejecentre med et højt økologiforbrug er ernæringsmæssigt mindst lige så godt sammensat som på plejecentre med lavt økologisk forbrug, viser en undersøgelse fra DTU.

29 AUG

Bedre odds for sundere mad i kantiner med højt økologiforbrug

Sandsynlighed for, at landets arbejdspladser, ungdomsuddannelser og skoler lever op til alle Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, er størst blandt køkkener, der bruger mindst 50% økologiske råvarer. Det viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
27 AUG

Brug for fokus på fisk og bælgfrugter i dagsinstitutioners mad

Mere fisk og flere bælgfrugter bør komme på tallerknerne i danske dagsinstitutioner med en madordning, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
22 AUG

Hvad vi ved - og ikke ved - om klimavenlig kost

Følg de officielle kostråd, reducer madspild og skær ned på rødt kød, alkohol og søde sager. Så langt rækker den forskningsbaserede viden sig i dag til at sige, hvordan mange danskere kan gøre kosten både mere klimavenlig og sundere. Yderligere forskning er nødvendig, og DTU Fødevareinstituttet arbejder for at skabe det videnskabelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere dokumentation fra DTU Fødevareinstituttet skal skabe grundlag for, at Fødevarestyrelsen kan gøre kostrådene mere bæredygtige.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2018
12 SEP

Hjælp til sund mad i daginstitutioner

En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæringsfaglige grundlag.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
12 JUN

Sunde tendenser i børnehaver uanset brugen af økologi

Andelen af økologiske råvarer har ikke signifikant betydning for sammensætningen af børnehavebørns generelt sunde frokost, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
24 NOV

Brød fra danske supermarkeder er blevet mindre salt

Saltindholdet i hvede- og rugbrød på danske supermarkedshylder er faldet med 10% i løbet af fem år. Det viser en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet har lavet i samarbejde med Fødevarestyrelsen. Brødproducenternes frivillige indsats for at bruge mindre salt betyder, at tre ud af fire af de industrielt producerede hvedebrød og stort set...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 MAR

Viden om ernæring og kostvaner på menuen

I mere end 30 år har DTU Fødevareinstituttet kortlagt udviklingen i danskernes kostvaner og kostens indhold af næringsstoffer. Viden om ernæring og kostvaner er vigtig for at fremme sunde kostvaner og forebygge kostrelaterede sygdomme. Gå på opdagelse i DTU Fødevareinstituttets temasite om ernæring og kostvaner og lær mere om forskningen...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
01 MAR

Prisen for kantiners omlægning til økologi

Kantiner, der laver en økologisk omlægning, kan finansiere de højere priser på økologiske råvarer ved at reducere mængden af madspild. Det viser en ny undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet og Københavns Universitets Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi har foretaget for Fødevarestyrelsen i forbindelse med to rådhuskantiners omlægning...

Fødevarer, fisk og landbrug
2014
10 OKT

Workshop om udfordringer ved at undersøge unges kostvaner

Udfordringerne ved at få unge mennesker til at deltage i kostundersøgelser og problemerne ved at registrere, hvad de unge spiser, vil blive behandlet på en nordisk workshop. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af workshoppen, der finder sted i Gøteborg i december 2014. Fagfolk på området kan tilmelde sig workshoppen indtil den 30. oktober...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2013
19 DEC

Danske småbørn får for meget mættet fedt

Danske spædbørns kost lever op til anbefalingerne, mens småbørn får for meget mættet fedt, og en tredjedel af børnene i 1-2 års alderen får for meget sukker i forhold til anbefalingerne. Det viser den første undersøgelse af danske spæd- og småbørns kost fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
15 OKT

Seminar om værktøj til beregning af næringsstoffer i mejeriprodukter

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om et nyt videnskabeligt baseret værktøj til beregning af indholdet af næringsstoffer i mælk og andre mejeriprodukter. Værktøjet er udviklet med henblik på at danne data til næringsdeklarationer og fødevaretabeller. Hvordan er værktøjet udviklet, og hvilke analysedata bygger værktøjet på? Kom...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
28 MAJ

Seminar om værktøj til beregning af næringsstoffer i mejeriprodukter

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om et nyt videnskabeligt baseret værktøj til beregning af indholdet af næringsstoffer i mælk og andre mejeriprodukter. Værktøjet er udviklet med henblik på at danne data til næringsdeklarationer og fødevaretabeller. Hvordan er værktøjet udviklet, og hvilke analysedata bygger værktøjet på? Kom...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2012
05 JUL

Bevidst fødevareforbrug gavner klimaet

En kost baseret på de 8 kostråd kan klimaoptimeres væsentligt ved et bevidst fødevareforbrug. Hvis danskerne undgår at overspise, begrænser madspildet, nedsætter kødforbruget og spiser årstidens grove grøntsager, kan det lette CO2-belastningen. Det peger en ny undersøgelse på, som DTU Fødevareinstituttet har lavet i samarbejde med Århus...

2011
07 NOV

Nordisk undersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt er i gang

Den første fælles nordiske undersøgelse er ved at blive gennemført, som vil gøre det muligt at sammenligne resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt på tværs af de fem nordiske lande. Ved at gennemføre undersøgelsen hvert andet år bliver det samtidig muligt at følge udviklingen over tid. DTU Fødevareinstituttet leder arbejdet...

Ernæring og kostvaner
2010
03 JUN

Kostrådene holder fortsat

De officielle danske kostråd er baseret på veldokumenteret viden, som løbende bliver justeret, når der er et tilstrækkeligt videnskabeligt grundlag for det – og det kræver mere end blot et par nye videnskabelige artikler. Hvis de nuværende kostråd bliver fulgt, sikrer de således fortsat et generelt godt helbred og nedsætter risikoen for...

Ernæring og kostvaner
2009
14 SEP

Næringsstoffernes netbank

Mineraler og vitaminer er vitale for menneskekroppen. DTU Fødevareinstituttets avancerede analyser af indholdet i madvarer gør det muligt at vurdere, om danskerne spiser de rigtige næringsstoffer – i de rette mængder. Alle data er frit tilgængelige online i Europas førende fødevaredatabank.

Ernæring og kostvaner
2007
09 OKT

Kantiner gør det ikke nemt at spise sundt

De fleste kantiner på danske arbejdspladser giver medarbejderne mulighed for at vælge at spise en sund frokost. Men det sunde valg er ikke altid det nemme valg, når meget af kantinemaden indeholder for meget fedt og salt og for lidt frugt og grønt. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevareregion Nord.

Ernæring og kostvaner
https://www.food.dtu.dk/forskning/ernaering-og-sundhedsfremme/publikationer/person?id=39121&tab=7
5 DECEMBER 2019