Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
2018
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
2017
23 MAJ

LED-lamper skal give bedre velfærd i svinestaldene

Specialudviklede LED-lamper, der giver svin en ekstra dosis D-vitamin, skal mindske dødeligheden hos pattegrisene og forbedre søernes velfærd i drægtighedsperioden, hvilket...

Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
2016
18 AUG

Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk

Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
2014
09 OKT

Ny stigning i antibiotikaforbruget til dyr

Antibiotikaforbruget til dyr fortsatte med at stige i 2013 – især på grund af et større forbrug til svin. Dog er forbruget til svin 12 % lavere end i 2009. Kritisk vigtige...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Fødevarer, fisk og landbrug Bioteknologi og biokemi
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier i importeret kyllingekød...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
26 SEP

Samarbejde om forskning i MRSA

DTU Fødevareinstituttet er ikke udelukket fra et forskningsprojekt, som skal kortlægge smittevejene for svine-MRSA, hvilket Ingeniøren ellers skriver den 26. september...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
09 SEP

Salmonella i æg har resulteret i sygdom hos mennesker

Det nylige fund af salmonella hos en producent, som leverer æg til Hedegaard Foods A/S, har formodentlig resulteret i sygdom hos mennesker. Syv salmonellatilfælde fra...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr
05 AUG

Nye metoder til at identificere MRSA-bakterier i grise

Det er vigtigt at holde antallet af MRSA-infektioner på et lavt niveau. I et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet er de nyeste teknologier indenfor hel-genom-sekventering...

Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
10 JUL

Husdyr som kilde til salmonella hos mennesker i EU

En del af forekomsten af salmonella hos mennesker stammer fra husdyr. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet anslår, hvor stor en del af infektionerne, der kan tilskrives...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr Bakterier og mikroorganismer

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/Nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B201CD337-255A-4ECD-8E5C-2788AADA1F25%7D&fr=1&lid=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&mr=10&qt=NewsQuery
5 DECEMBER 2019