Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Campylobacterbakterier. Foto: CDC - Centers for Disease Control and Prevention
09 AUG

Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning

Vores fødevarer indeholder vigtige næringsstoffer. Men nogle fødevarer kan også indeholde skadelige stoffer. Risikovurdering af fødevarer er derfor vigtigt – også at forstå...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
DK: Agarplade (antibiotikaresistens). Foto:  Mikkel Adsbøl | EN: agar plate (antibiotic resistance). Photo:  Mikkel Adsbøl
04 AUG

Fortsat høj antibiotikaresistens i campylobacter og salmonella

En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte bliver...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
26 JUL

En studerendes erfaring med masteruddannelsen

Hør hvad studerende Charlotte Ruby har at sige om masteruddannelsen i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Du kan nu tilmelde dig hele uddannelsen eller individuelle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
20 JUL

Rullepølse med listeria var årsag til sygdomsudbrud

Rullepølse har været årsag til et sygdomsudbrud med listeria. Det viser et stort opklaringsarbejde, som er udført i tæt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Statens Serum...

Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
11 JUL

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2022

I alt 585 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2022. For 15 af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 JUL

Fremtidens fødevarer kan føre til nye former for allergi

Spirulina og rapskager er to nye fødevarer, der kan lede til allergi, viser et nyt studie fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
29 JUN

Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg

Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der...

Fødevaresikkerhed
27 JUN

Hormonforstyrrende stoffer bør ikke kun vurderes enkeltvis

Seks kemiske stoffer har hormonforstyrrende effekter – og særligt kombinationseffekter, når de bliver vurderet samlet. Det viser en risikovurdering, som Force Technology...

Fødevaresikkerhed
Foto: DTU Fødevareinstituttet | Photo: DTU National Food Institute.
23 JUN

Deltag i Digital Uni Food Day 2022

Food & Bio Cluster Denmark inviterer til Digital Uni Food Day 30. august 2022. Fokus vil være på aktuelle udfordringer i fødevareindustrien, ny viden og teknologi.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Havregryn. Foto: Colourbox
16 JUN

Fuldkorn spiller en vigtig rolle i en sund og planterig kost

Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér