Startdato
Slutdato
DTU Fødevareinstituttet udnytter kulhydrater, proteiner og lipider til at udvikle naturlige såkaldte nanomikrostrukturerede ingredienser, som fødevareindustrien...
Tag et restprodukt fra fødevareindustrien, og lad være med at smide det ud. Betragt det i stedet som en sidestrøm, og brug det til at udvikle en ny...
Aromaer, emulgatorer og konserveringsmidler fylder samlet set meget lidt i vores fødevarer, men gør en meget stor forskel for fødevarers smag, tekstur...
Produktionen af insekter udleder 100 gange mindre CO2 end produktion af kvæg, så insekterne er en god proteinkilde til bæredygtige og sunde fødevarer...
Har du en idé til en innovativ fødevare, du vil prøve at gøre markedsklar? Det får du mulighed for på Ecotrophelia-kurset, som l...
Kød fra svin, der får en daglig dosis UVB-lys i måneden før slagtning, indeholder op til 20 gange så meget D-vitamin som normalt, viser...
Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere...
En ny version af et gratis værktøj udviklet på DTU kan generere næringsdeklarationer til fødevarer og – som noget nyt – bruges...
Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers...
Der står entreprenørskab inden for fødevarer på programmet, når DTU som noget nyt lancerer undervisning i aftentimerne i efterårssemesteret...
Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske...
Et europæisk forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen skal udvikle teknologiske løsninger, der kan gøre restprodukter i fiskeindustrien...
Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU F...
Spirende fødevare-entreprenører får på en DTU sommerskole viden og værktøjer til at udvikle en idé og skrive en forretningsplan...
En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.
Regeringen investerer i at udbygge Danmarks styrkeposition på det globale ingrediensmarked bl.a. gennem mere forskning. DTU Fødevareinstituttet forsker i at...
Bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger har stort potentiale som et foderalternativ i fremtidens lakseopdræt, viser en markedsanalyse, der er udarbejdet...
Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.
Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.
Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker...