Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge med botulisme. Modellen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Foto: Sukkertang. DTU Fødevareinstituttet.
06 MAJ

Tang i fiskefoderet kan øge jodindhold i opdrætsfisk

DTU-forskere har i et stort EU-projekt været med til at skabe viden, der kan styrke den europæiske produktion og forarbejdning af fisk og skaldyr. De har bl.a. dokumenteret...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Hav- og dambrug
Kombucha. Foto: Colourbox.dk
04 MAJ

Lær at lave fermenterede fødevarer på sommerkursus

Et nyt 3-ugers sommerkursus skal gøre studerende i stand til at fremstille innovative, fermenterede fødevarer med høj fødevaresikkerhed. Kurset er et samarbejde mellem...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Image: DTU Fødevareinstituttet
20 APR

Opdateret deklarationsberegner hjælper til varemærkning

Nye regler betyder, at flere fødevarer kan mærkes med det fællesnordiske Nøglehulsmærke. DTU Fødevareinstituttet har derfor udgivet en ny version af et gratisværktøj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud af rejeindustriens restprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
25 FEB

EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker

Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Blæretang. Foto: Colourbox.dk
16 FEB

Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer

Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.dk
28 JAN

Gratis onlinekursus om fødevareinnovation og iværksætteri

Bliv klogere på innovation og entreprenørskab i den europæiske fødevaresektor ved at tage et gratis e-læringskursus, som DTU og fem andre europæiske universiteter står...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2020
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion

Abonnér