Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Corynebacterium glutamicum. Foto: www.biology101.org
23 JAN

Bakterier gør sukker fra mælk seks gange så sødt

Forskere på DTU har fundet en måde at omdanne mælkesukker i mejerirestprodukter til en sukkersirup, der er seks gange så sød som mæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
21 JAN

Center for Hygiejnisk Design flytter til FORCE Technology

1. februar 2020 flytter Center for Hygiejnisk Design fra DTU Fødevareinstituttet til FORCE Technology i Brøndby. Både medarbejdere og testudstyr flytter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Vegansk 'yoghurt'. Foto: DTU Fødevareinstituttet
14 JAN

Vegansk ’yoghurt’ lavet på mælkesyrebakterier fra planter

Forskere på DTU har identificeret danske mælkesyrebakterier fra planter, som gør det muligt at lave et 100% vegansk alternativ til yoghurt med bare tre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevareteknologi
Foto: Shutterstock
09 JAN

Nyt apparat påviser sygdomme i fjerkræ

Med et nyt, bærbart apparat kan man detektere salmonella, campylobacter og fugleinfluenza i fjerkræ- og fødevareproduktion på under en time.

Vira Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Husdyrsygdomme
2019
Photo: Colourbox.com
19 DEC

Bæredygtige fødevarer med mindre strøm, færre råvarer og mindre spild

Hvis det skal være muligt at brødføde verdens voksende befolkning, er en nytænkning af fødevareindustriens produktionsprocesser bydende...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Havvand. Foto: Colourbox.dk
17 DEC

Mindre vand fra hav eller mark til tallerken

En fødevares vej fra hav eller mark til tallerken kræver vand. Den industrielle fødevareproduktion kan udnytte vand mere bæredygtigt ved at bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Fisk. Foto: Colourbox.dk
12 DEC

Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer

For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Xanthan gummi chitosan nanofibre. Foto: DTU Fødevareinstituttet
05 DEC

Nanodesignede ingredienser med forbedrede egenskaber

DTU Fødevareinstituttet udnytter kulhydrater, proteiner og lipider til at udvikle naturlige såkaldte nanomikrostrukturerede ingredienser, som fødevareindustrien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
03 DEC

Cellefabrik laver mælkeprotein uden en ko

Tag et restprodukt fra fødevareindustrien, og lad være med at smide det ud. Betragt det i stedet som en sidestrøm, og brug det til at udvikle en ny...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
 Blæretang / Foto: Colourbox.dk
02 DEC

Jagten på naturens egne tilsætningsstoffer

Aromaer, emulgatorer og konserveringsmidler fylder samlet set meget lidt i vores fødevarer, men gør en meget stor forskel for fødevarers smag, tekstur...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
29 NOV

Insekters sikre vej til middagsbordet

Produktionen af insekter udleder 100 gange mindre CO2 end produktion af kvæg, så insekterne er en god proteinkilde til bæredygtige og sunde fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Vegansk mousse / Foto: DTU Fødevareinstituttet
27 NOV

Fra idé til produkt – lav dine egne fødevarer

Har du en idé til en innovativ fødevare, du vil prøve at gøre markedsklar? Det får du mulighed for på Ecotrophelia-kurset, som l...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
12 NOV

UVB-lamper i svinestalden giver kød med masser af D-vitamin

Kød fra svin, der får en daglig dosis UVB-lys i måneden før slagtning, indeholder op til 20 gange så meget D-vitamin som normalt, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Innovation og produktudvikling
E. coli bacteria / Image: CDC Image Library
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
Image: DTU Fødevareinstituttet
10 SEP

Hjælp til at vurdere, om varer kan få Fuldkornslogo eller Nøglehulsmærke

En ny version af et gratis værktøj udviklet på DTU kan generere næringsdeklarationer til fødevarer og – som noget nyt – bruges...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
19 AUG

Workshops om blockchain i fødevarebranchen

Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.dk
10 JUL

Kom til aftenundervisning i entreprenørskab på DTU

Der står entreprenørskab inden for fødevarer på programmet, når DTU som noget nyt lancerer undervisning i aftentimerne i efterårssemesteret...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Mayonnaise enriched with an omega-3 high fat emulsion stabilized with milk protein and surfactants. Image: Thomas Breitenbach, Aarhus University
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Image: WaSeaBi
29 MAJ

Fiskeindustrien skal udnytte egne restprodukter

Et europæisk forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen skal udvikle teknologiske løsninger, der kan gøre restprodukter i fiskeindustrien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Image: Colourbox.dk
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
21 MAJ

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Spirende fødevare-entreprenører får på en DTU sommerskole viden og værktøjer til at udvikle en idé og skrive en forretningsplan...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Vegansk desseert vinder konkurrence om fødevareinnovation. Fra venstre: Andrea Lauridsen, Reem El-Moussa og Sarah Nyrup. Foto: Mikal Schlosser
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
03 MAJ

Forskning vigtig for at understøtte dansk position på ingrediensmarkedet

Regeringen investerer i at udbygge Danmarks styrkeposition på det globale ingrediensmarked bl.a. gennem mere forskning. DTU Fødevareinstituttet forsker i at...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Photo: DTU Fødevareinstituttet - algebiomasse/algae biomass
29 APR

Stort marked for bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger

Bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger har stort potentiale som et foderalternativ i fremtidens lakseopdræt, viser en markedsanalyse, der er udarbejdet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Image: Sciencebrew.dk
11 MAR

Bæredygtig øl brygget på overskudsris

Overskudsris bliver til bæredygtig øl takket være forskning fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Mikal Schlosser
14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
29 JAN

Fuld brug af restprodukter til insektproduktion kræver ny viden

Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Images: Colourbox / Dansk Skaldyrscenter, DTU Aqua
23 JAN

Deltag i seminar om bæredygtige ingredienser

Hør på et seminar den 8. april om DTU’s forskning i fremstilling af bæredygtige ingredienser, som er med til at øge Danmarks styrkeposition...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der underst...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
11 JAN

Græs skal gøres til en rentabel og sikker proteinkilde

Forskere og forretningsfolk samarbejder i et projekt ledet af DTU Fødevareinstituttet om at gøre det rentabelt at udvinde og lækkert at spise protein...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2018
Image: Colourbox.dk
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Foto: Sukkertang. DTU Fødevareinstituttet.
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto Mikal Schlosser
29 NOV

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Et team af kandidatstuderende vinder priser for et innovativt produkt, der reducerer madspild og har minimalt klimaaftryk.

Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
07 NOV

DTU har åbnet innovationslegeplads for fødevarer

DTU har åbnet en 300 m2 stor innovationslegeplads, hvor studerende, forskere og virksomheder kan afprøve gode idéer inden for fødevareområ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Image: Colourbox.dk
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Photo: DTU
24 SEP

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre f...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Image: Fejø Krabber
06 SEP

Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe

En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i en innovationskonkurrence på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fisk og skaldyr
Photo: DTU
04 SEP

Teknologitopmøde åbent for tilmeldinger

Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: DTU Fødevareinstituttet
24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: DTU Fødevareinstituttet
18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Image: DTU Fødevareinstituttet
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Photo: Royal Greenland
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
Photo: Colourbox.dk
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både milj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
lactococcus proteinase
26 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i Kø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
Johanne Parelius og Julie Storm Høgsbro med hver deres Kyst Is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien. Foto: Mikal Schlosser
16 FEB

De har bevist at man kan lave lækker is af tang

To studerende skabte en is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien og vandt en konkurrence for innovative og bæredygtige fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
08 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
Photo: DTU Fødevareinstituttet
25 JAN

Grøn idé skal få mennesker til at spise græs

Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Bifidobacterium-animalis-subsp - photo: Chr. Hansen
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
Invitation
10 JAN

Masterclass om bæredygtighed i fødevareproduktion

Hør professor Peter Ruhdal Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holde oplægget ”From Waste to Ressource”, når Danish Food Cluster holder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2017
Tiltrædelsesforelæsning
20 DEC

Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. ...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
15 NOV

Iværksætteridéer får hjælp til at blive flyveklare

Nitten iværksættere fra hovedstadsområdet er samlet til en bootcamp i DTU Fødevareinstituttet for at få viden og inspiration til at gø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto: Sukkertang. DTU Fødevareinstituttet.
26 OKT

Hør om og smag på innovative produkter af tang

Kom til fyraftensmøde på DTU’s Skylab i Lyngby den 9. november og hør, hvordan tang kan være med til at brødføde verdens voksende...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
25 SEP

Kartoffelskrald åbner guldgrube

Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.dk
13 SEP

Ny model kan hjælpe fiskeindustrien til større udbytte

Ved at måle på en række proteiner i fisk er det muligt at vurdere, om en fisk er bedst egnet til f.eks. udskæring i ferske fileter eller til at...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: DTU
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: Lea Løvendahl Jensen
27 JUL

Overskudsbrød bliver til bæredygtig pasta

En idé udviklet af studerende på DTU forvandler letfordærveligt, daggammelt overskudsbrød til langtidsholdbar, bæredygtig pasta. Idé...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
22 JUN

Forskere og forretningsfolk får iværksætteridéer til at vokse

Iværksættere i hovedstadsområdet får i et nyt projekt hjælp til at sætte fut i deres forretningsidé indenfor fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: DTU Fødevareinstituttet / surface immobilization of functional microparticles on nanofibers
06 APR

Invitation til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Ioannis S. Chronakis’ tiltrædelsesforelæsning fredag den 5. maj 2017. Ioannis S. Chronakis vil...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: DTU Fødevareinstituttet - algebiomasse/algae biomass
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Foto: colourbox.dk
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner
Photo: Colourbox.com
09 JAN

Seminar om hygiejnisk design med fokus på rustfrit stål

Kom og hør, hvordan den rigtige brug af rustfrit stål kan bruges til at holde mikroorganismer og andre urenheder ude at fødevareprodukter på et...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2016
Image: Dacofi.com
07 DEC

Restprodukt kan give bryggerier ny indtægtskilde

Bryggerier kan sikre sig yderligere indtjening med et nyudviklet kompaktfilter, som skånsomt og økonomisk udvinder fibre, protein, sukker, antioxidanter og...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
09 NOV

Forskere og forretningsudviklere skaber innovation i fødevarevirksomheder

Fødevarevirksomheder i Region Sjælland kan i et nyt projekt få gratis ekspertbistand til at udvikle innovative fødevareprodukter og -teknologier...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Image: Colourbox.dk
20 SEP

Øllen for glutenallergikere og folk, der hader øl

Den formentlig første glutenfri øl lavet udelukkende på umaltet havre er udviklet på DTU Bryghuset. På grund af dens ukarakteristiske smag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.dk
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
21 JUN

Godt match kan skabe vækst i Danmarks tangindustri

Nogle af de erhvervsfolk, som er samlet fra alle verdenshjørner på et internationalt symposium om tang i København, skal rejse hjem med en aftale om...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
07 JUN

Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens

Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.dk
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforæ...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Photo: Thorkild Amdi Christensen
26 APR

Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien

Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Foto: Sukkertang. DTU Fødevareinstituttet.
04 APR

Internationalt symposium serverer den nyeste viden om tang

Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed
2015
Foto: Joachim Rode
04 DEC

"Vi er nødt til at spille på den store boldbane"

Professor Frank Aarestrup forstår ikke tanken om, at Danmark skulle være sig selv nok. ”Vi er en del af verden på godt og ondt,” mener han...

Bakterier og mikroorganismer Vira Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Gener og genomer Syntetisk biologi
Photo: Colourbox
22 OKT

Nøglehullet giver sundere fødevarer

Nøglehulsmærket har sat gang i produktudvikling, der har resulteret i sundere fødevarer, som ellers ikke ville have set dagens lys. Produkter, der b...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
Photo: DTU Fødevareinstituttet
15 OKT

Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer

En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
08 OKT

Danskerne henter stadig meget antibiotika på apoteket

Efter mange års støt stigning er mængden af antibiotika, der sælges til mennesker i Danmark, stagneret siden 2011. Det viser årets DANMAP...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
Tiltrædelsesforelæsning
28 SEP

Invitation til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
25 SEP

Videregående kursus i hygiejnisk design

Godt implementeret og anvendt hygiejnisk design kan give medicinal- og fødevareindustrien mindre nedetid, vedligeholdelse og rengøring samt resultere i b...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
18 SEP

Virksomheder skal reducere vandforbruget

Fødevareindustrien er storforbruger af vand. Nu vil et partnerskab udvikle løsninger, der kan reducere sektorens forbrug af det rene drikkevand med helt op...

Vandforsyning Klimatilpasning Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
01 SEP

Kursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere og brugere i fødevareindustrien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
13 JUL

Update om løsninger til fremtidens hygiejniske design

Hvordan skal procesudstyr indenfor fødevarer, farma og biotek udformes nu og i fremtiden, så de hygiejniske kvaliteter er i top og lever op til de danske udstyrs...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Photo: Colourbox
11 MAJ

Beregningsmetode sikrer fødevarer af høj kvalitet

Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen – og for...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
08 APR

Kursus i hygiejnisk design med fokus på fødevareproduktion

Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere, industrikøkkener og ansatte...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
16 MAR

Kursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

Invester i de rigtige maskiner og det rigtige udstyr. Kom og hør om, hvordan designere, konstruktører, indkøbere og brugere i fødevareindustrien...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox
05 MAR

Seminar i inspektion af fødevarer og biotek-processer

Få opdateret din basisviden om, hvad medarbejdere med ansvar for processer i fødevareindustrien skal tage hensyn til, når en proceslinje skal bygges...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
29 JAN

Beregningsmetode sikrer fødevarer af høj kvalitet

Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen – og for...

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
2014
Photo: Colourbox.com
05 DEC

Nu damper æbleskiverne af, inden de kommer i fryseren

55 millioner nybagte æbleskiver afgav så meget vanddamp i kagefabrikken Biscas fryser, at produktionen måtte lukkes hver anden dag for at afrime. I samarbejde...

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: DTU Fødevareinstituttet
02 DEC

Ph.d.-forsvar om procesberegninger i fødevareindustrien

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Martin Gram Christensens ph.d.-forsvar om udviklingen af simple beregningsværktøjer til den fødevareproducerende...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Bioenergi Miljø og forurening
Photo: Colourbox.com
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
07 NOV

Beskidt vand blev til ren mælkedrik

En plastflaske med kulfilter og et mekanisk filter renser snavset vand, så det kan bruges som drikkevand og blandes med mælkepulver. Det er et eksempel på...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Vandforsyning
Photo: Colourbox.com
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
27 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fø...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Computerberegning
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
20 OKT

Tang som biofilter og ingrediens

Muslinger og tang dyrkes i Horsens Fjord som led i et forskningsprojekt, der har fokus på brug af tang som biofilter og ingrediens til konsum og foder. DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Hav- og dambrug Fødevareproduktion
Tiltrædelsesforelæsning
13 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
16 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Thorkild Amdi Christensen
02 SEP

Stort potentiale i dyrkning af dansk tang

Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede &rsquo...

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Bryghuset
31 JUL

Studerende bytter sommerferie for sommerskole i ølbrygning

Mens den varme sommer indbyder til at dase i solen med en kold øl, har 30 studerende indtaget skolebænken i tre uger for i stedet selv at brygge øllen...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
30 JUL

Danmark går foran i kampen mod antibiotikaresistens

Danmark har vist, at det er muligt at tackle problemet med antibiotikaresistens på en måde, så landbruget kan producere kød effektivt, samtidig...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
24 JUL

Nye metoder til at påvise salmonella i svinekødsproduktionen

Fødevarebårne infektioner er et stigende problem for folkesundheden. Et Ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt nye metoder til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer

Abonnér