Sundhedsfremmende stoffer

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
Photo: Colourbox.com
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
12 NOV

Øget viden om D-vitamin med matematisk model

Ny matematisk model beskriver ændringer i koncentrationen af D-vitamin i blod og væv i minigrise, efter de har fået D-vitamin i kosten eller er blevet...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
Photo: Colourbox.com
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
Photo: Thorkild Amdi Christensen
02 SEP

Stort potentiale i dyrkning af dansk tang

Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede &rsquo...

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
08 JUL

Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter

Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider
19 MAJ

Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Susan Skanderup Falkenbergs ph.d.-forsvar om at finde og karakterisere hidtil ukendte bioaktive peptider fra marine sekund...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Ph.d-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet hos mus
09 MAJ

Ph.d-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet...

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Mathilde Bylov Kristensens ph.d.-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet hos mus. Forsvaret...

Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
Ph.d.-forsvar om metoder til helhedssyn på fødevarer
10 MAR

Ph.d.-forsvar om metoder til helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Firew Lemma Berjias ph.d.-forsvar om videreudvikling af eksisterende metoder til at vurdere gavnlige og skadelige effekter...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Ph.d.-forsvar om berigelse af fødevarer med D-vitamin
20 JAN

Ph.d.-forsvar om berigelse af fødevarer med D-vitamin

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katja Howarth Madsens ph.d.-forsvar om, hvordan et forsøg med berigelse af D-vitamin i mælk og brød på...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
Photo: Colourbox.com
30 JUL

Nyt lys over sundhedsfremmende fedtsyrer

Nye analyser har belyst udfordringen ved at anvende de særlige marine fedtstoffer phospoholipider til berigelse af fødevarer. Ph.d.-projekt fra DTU Fø...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Bog om berigelse af fødevarer med omega-3
24 JUL

Bog om berigelse af fødevarer med omega-3

Ny bog af forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver overblik over berigelse af fødevarer med omega-3 fedtsyrer, hvor en særlig udfordring er at undg...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
11 JUL

Vilde planter er ikke altid uskadelige

Det er blevet mere populært at samle vilde planter og bær i naturen. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
Undersøgelse af jod – og saltindholdet i brød
03 JUL

Undersøgelse af jod – og saltindholdet i brød

DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med Fødevarestyrelsen undersøgt indholdet af jod- og salt i brød på det danske marked i 2009...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Sunde fiskeolieberigede fødevarer - uden smag af fisk
10 APR

Sunde fiskeolieberigede fødevarer - uden smag af fisk

Industri og forbrugere er for alvor begyndt at interessere sig for fødevarer beriget med omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie. Det er dog en udfordring, at fedtsyrerne kan harskne...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Ph.d.-forsvar om fødevareberigelse
20 FEB

Ph.d.-forsvar om fødevareberigelse

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Henna Lu Fung Siengs ph.d.-forsvar om mulighederne for anvendelse af marine phospholipider til fødevareberigelse. Forsvaret foregår...

Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Fiskeolier til mennesker er ikke rådne
23 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2012
Derfor holder kaffe dig vågen
03 DEC

Derfor holder kaffe dig vågen

Koffein går lige i hjernen, blokerer træthed, producerer adrenalin og giver lyst til at drikke mere kaffe. DTU Fødevareinstituttet fortæller kort om, hvorfor kaffen holder...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer