Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Forskellige råderumsfødevarer. Foto: Jesper Scheel
26 MAR

Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’

DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2020
Pandestegt kylling. Foto: Colourbox.dk
30 NOV

Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang

DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
Image: DANMAP.org
08 OKT

Øget overvågning af multiresistente CPO-bakterier i Danmark

I 2019 blev der indført en ny overvågning af antibiotikaresistente carbapenemase-producerende organismer (bakterier af typen CPO) i mennesker. Mens antallet...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Image: DANMAP.org
06 OKT

Over ti år har danske svin fået mindre antibiotika, kalve mere

Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
02 SEP

Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019

Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
05 MAR

DTU booster resistensovervågningen i Afrika og Asien

DTU Fødevareinstituttet hjælper i tre nye projekter afrikanske lande til at implementere helgenomsekventering og Asien med at skaffe bedre data i kampen mod...

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner