Forside

Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox

Nyt center om fremtidens fødevarer

Nyt center samler alle landets universiteter i forskningsfællesskab om fremtidens fødevarer.

Planter der vokser i et robotiseret GroBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting

Elever kan dyrke grønt i robotiserede mini-drivhuse

Danske unge har mulighed for at dyrke grønt i skoletiden via et nyt læringsunivers med robotiserede mini-drivhuse.
Blæretang. Foto: Colourbox.dk

Jo mere tang vi spiser, jo sundere bliver havet

Tang optager de overskydende næringssalte fra havvandet, og er en sund grøntsag. DTU Fødevareinstituttet arbejder sammen med industrien om at skabe fremtidens grønne marker under havets overflade.
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald

Nye metoder skal reducere campylobacter på kyllingekød

Forskere og forretningsfolk vil udvikle nye måder til at forhindre, at campylobacter ender på kyllingekød, så færre forbrugere bliver syge.

Abonnér

Indtast din email for at abonnere på:

Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

LinkedIn:


Professor Anne Marie Vinggaard fra DTU Fødevareinstituttet skal i et nyt projekt bruge cellekulturer, som giver mulighed for at begrænse brugen af forsøgsdyr..se mere

Til en temadag om novel food er virksomheder og andre interesserede i dag blevet klogere på, hvornår en ny fødevare er novel food, hvordan en EU-godkendelse forløber, og hvordan en god ansøgning kan se ud... se mere

Disse dage er ca. 70 deltagere fra alle landets universiteter samlet til Kick-Off møde for det nye forskningscenter START, hvor de bl.a. taler om nye muligheder for at samarbejde på tværs... se mere