Photo: Colourbox.dk

Global fødevaresikkerhed på dagsordenen

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Fagfolk fra hele verden er samlet i Sverige og Danmark til en konference, der sætter fokus på, hvordan brug af videnskab og teknologi kan højne fødevaresikkerheden globalt. Konferencen, som foregår både på Lunds Universitet og DTU i Lyngby, sætter blandt andet fokus på fødevaresnyd, antibiotikaresistens, bekæmpelse af fødevarebårne sygdomme og bæredygtig fødevareproduktion. Mange af oplægsholderne kommer fra DTU Fødevareinstituttet.

Hvordan sikres forbrugere mod, at deres fødevareemballage ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer? Og hvordan undgår forbrugere at købe fødevarer, som ikke er, hvad de udgiver sig for? Det er nogle af de mange emner, cirka 150 fagfolk fra hele verden mødes om på den tre dage lange GoFood konference i Sverige og Danmark fra den 31. maj til og med den 2. juni 2017. 

Adskillige af oplægsholderne kommer fra DTU Fødevareinstituttet. De skal blandt andet tale om systemer til at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens globalt, metoder til hurtigt at detektere sygdomsfremkaldende mikroorganismer, måder at øge folks fiskeindtag og beregninger af den faktiske sygdomsbyrde ved toxoplasmose.

Konferencens første to dage foregår i Lund, mens DTU’s Lyngby Campus er rammen for den sidste dag. Deltagerne kommer fra universiteter, myndigheder og industrien. 

Bag konferencen står det nyligt etablerede Joint Centre of Excellence in Food Safety, som DTU Fødevareinstituttet sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna er samarbejdspartnere i. 

Det er den anden konference om global fødevaresikkerhed og teknologi, som samarbejdspartnerne afholder. Den første blev holdt i Hong Kong i februar 2016.

Læs mere

Find mere information om konferencen og se det fulde program for de tre dage på Lunds Universitets website: GoFood 2017

Joint Centre of Excellence in Food Safety vil bruge de fire samarbejdende universiteters ekspertise og ressourcer til at fremme samarbejdet om fødevaresikkerhed globalt blandt industri, forskere og myndigheder. Læs mere om centret i DTU Fødevareinstituttets nyhed fra den 8. november 2016: Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt.