Photo: Mikkel Adsbøl

Se program til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Programmet er nu på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2017, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker.

Hvert år får danskere sygdomme, der overføres med de fødevarer, vi spiser. På et seminar den 13. september vil oplægsholdere præsentere highlights fra den årlige rapport om sygdomsfremkaldende organismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark. 

Seminaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet og indgår i rækken af åbne institutseminarer, som DTU Fødevareinstituttet løbende holder om instituttets forskning, forskningsbaserede rådgivning og aktuelle emner.

Program
  • Velkommen v/Johanne Ellis-Iversen, DTU Fødevareinstituttet
  • Zoonosesituationen i Danmark v/Birgitte Helwigh, DTU Fødevareinstituttet
  • Salmonella smittekilderegnskabet v/Nanna S. M. Munck, DTU Fødevareinstituttet
  • Fødevareoverførte udbrud v/Luise Müller, Statens Serum Institut
  • Pause, ca. kl 14:00
  • Sygdomsbyrden fra fødevareoverførte Listeria og norovirus infektioner v/Sara M. Pires, DTU Fødevareinstituttet
  • Fuldgenom sekventering – hvordan bruger vi det i overvågningen v/Jette Sejer Kjeldgaard, Fødevarestyrelsen og Susanne Schjørring, Statens Seruminstitut
  • Status på Campylobacter i Danmark v/ Johanne Ellis-Iversen, DTU Fødevareinstituttet og Mette Gantzhorn, Fødevarestyrelsen
  • Afrunding
Tid

Torsdag den 13. september 2018 kl. 13:00-15:30.

Sted

DTU
Anker Engelundsvej 101A
1. sal, møderum 1
2800 Kgs. Lyngby

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding dog nødvendig. Tilmeld dig senest mandag den 10. september 2018.