EFSA logo

Åbent møde i EFSA’s panel for pesticider

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen er et led i tiltag, der skal styrke gennemsigtigheden i EFSA’s arbejde.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører indenfor, når EFSA’s videnskabelige panel for pesticider holder møde i Bruxelles den 5.-6. juli 2016. Panelet har til opgave at yde videnskabelig rådgivning i forhold til risikovurderinger af pesticider.

På dagsordenen er bl.a. en diskussion af en videnskabelig vurdering af pesticider i mad til babyer og små børn, en videnskabelig vurdering af den eksisterende viden om risikovurderinger af pesticider i forhold til padder og krybdyr, og en videnskabelig rapport om, hvordan grupper af pesticider med samme effekter vurderes samtidigt for virkninger på centralnervesystemet og skjoldbruskkirtlen.

EFSA ønsker med de åbne panelmøder at skabe bedre forståelse for panelernes arbejde med bl.a. at udarbejde risikovurderinger. Observatører får mulighed for at interagere med og stille spørgsmål til panelernes videnskabelige eksperter.

Deadline for tilmelding som observatør er den 26. juni 2016. Tilmelding skal ske via EFSA's website.

Det er også muligt at overvære mødet via video link. Tilmelding er stadig nødvendig for at deltage som online observatør. Deadline er den 28. juni 2017.

Læs mere

På EFSA’s website findes en nærmere beskrivelse af panelets arbejdsområde og medlemmer samt dagordner og referater fra tidligere møder: Panel on Plant Protection Products and their Residues.

Læs også på EFSA’s website, hvordan du tilmelder dig de åbne panelmøder og om retningslinjerne for deltagelse. Her er desuden en liste over de øvrige åbne panelmøder, EFSA holder i løbet af 2017, hvor observatører kan deltage.

Vær opmærksom på, at spørgsmål indsendt sammen med tilmelding får førsteprioritet ved panelmøderne.

Kontakt

Spørgsmål om møderne kan sendes til publicmeetings@efsa.europa.eu.