EFSA logo

Åbent møde i EFSA’s videnskabelige komité

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Observatører er velkomne til at overvære det næste møde i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA’s) videnskabelige komité til november 2016. De åbne møder er led i tiltag, der skal styrke gennemsigtigheden i EFSA’s arbejde.

Interesserede observatører kan få indblik i EFSA’s arbejde, når organisationens videnskabelige komité holder møde i Bruxelles den 16. og 17. november 2016.

Komitéens opgaver består bl.a. i at udvikle harmoniserede metoder til at vurdere forskellige risici i fødevarekæden samt at give EFSA’s ledelse strategisk videnskabelig rådgivning. På dagsordenen til mødet er bl.a. udkast til vejledninger om brug af benchmark dosis modellering og om evaluering af dokumentationen i videnskabelige vurdering.

EFSA holder i løbet af 2016 11 åbne møder i de forskellige videnskabelige paneler. Målet er at skabe bedre forståelse for panelers arbejde med bl.a. at udarbejde risikovurderinger. Observatører får mulighed for at interagere med og stille spørgsmål til videnskabelige eksperter.

Deadline for tilmelding som observatør er den 25. oktober 2016. Tilmelding skal ske via EFSA's website.

Læs mere

På EFSA’s website findes en nærmere beskrivelse af den videnskabelige komités arbejdsområde og medlemmer samt dagordner og referater fra tidligere møder: Scientific Committee.

Læs også på EFSA’s website, hvordan du tilmelder dig de åbne panelmøder, og om retningslinjerne for deltagelse. Her er desuden information om de 11 panelmøder, EFSA holder i løbet af 2016, hvor observatører kan deltage.

Vær opmærksom på, at spørgsmål indsendt sammen med tilmelding får førsteprioritet ved panelmøderne.

Kontakt

Spørgsmål om møderne kan sendes til publicmeetings@efsa.europa.eu.