Photo: Colourbox.com

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2016

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2016, udgør en sundhedsmæssig risiko.

DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen rapporterer hvert kvartal resultater fra den danske pesticidkontrol. Den kvartalsvise rapportering omfatter resultater fra stikprøver af frisk og dybfrossen frugt og grøntsager samt korn – både konventionelt eller økologisk dyrket. Opgørelsen fra 1. kvartal 2016 viser, at ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko.

Resultaterne fra kvartalsrapporterne vil blive rapporteret mere indgående senere på året i Fødevarestyrelsens årlige rapport om pesticidrester i fødevarer, som DTU Fødevareinstituttet bidrager til. Den årlige rapport indeholder også data for forarbejdede varer, prøver af animalsk oprindelse, babymad og prøver udtaget på baggrund af mistanke.

Læs mere

Se kvartalsopgørelsen: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. kvartal 2016 (pdf).

Læs også DTU Fødevareinstituttets nyhed fra den 5. september 2016: Pesticidbelastningen stadig lavest i danske afgrøder.