Photo: Mikkel Adsbøl

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2017. På seminaret offentliggør instituttet den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. Fokus er på de væsentligste temaer fra overvågningen, som for eksempel salmonellasmittekilderegnskabet, der anslår, hvor salmonellainfektionerne kom fra i 2016. 

Hvert år får danskere sygdomme, der overføres med de fødevarer, vi spiser. 

Hvilke fødevarer har været årsag til salmonellainfektioner i mennesker i 2016? Hvilke sygdomsudbrud er registreret i 2016? Hvor mange blive syge af haresyge (toxoplasmose) om året?

Det er nogle af de spørgsmål, oplægsholderne vil forsøge at besvare på et åbent seminar i juni, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. 

På seminaret vil oplægsholdere fra DTU Fødevareinstituttet, DTU Veterinærinstituttet og Statens Seruminstitut præsentere highlights fra den årlige rapport om sygdomsfremkaldende organismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.

Seminaret indgår i rækken af åbne institutseminarer, som DTU Fødevareinstituttet løbende holder om instituttets forskning, forskningsbaserede rådgivning og aktuelle emner.

Program

Programmet indeholder oplæg om:

  • Zoonosesituationen i Danmark inkl. salmonellasmittekilderegnskabet v/Birgitte Helwigh, DTU Fødevareinstituttet
  • Fødevareoverførte udbrud v/Susanne Schjørring, Statens Seruminstitut
  • Sygdomsbyrden fra fødevareoverførte sygdomme og medfødt toxoplasmose v/Sara M Pires, DTU Fødevareinstituttet – oplæg på engelsk
  • Insektbårne zoonoser v/Rene Bødker, DTU Veterinærinstituttet
  • Menneskelig psittacosis (papegøjesyge) v/Charlotte Kjelsø, Statens Seruminstitut

Afdelingschef Flemming Bager fra DTU Fødevareinstituttet byder velkommen til og afslutter seminaret.

Klokken ca. 14 vil der være en pause med let servering.

Tid

Torsdag den 29. juni 2017 kl. 13:00-15:30.

Sted

DTU
Asmussens Allé
Bygning 303A, rum 041
2800 Kgs. Lyngby

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding dog nødvendig. Tilmeld dig via formularen her senest mandag den 26. juni 2017.