EFSA logo

Observatører velkomne til møde i EFSA’s panel for pesticider

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen er et led i tiltag, der skal styrke gennemsigtigheden i EFSA’s arbejde.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører indenfor, når EFSA’s videnskabelige panel for pesticider holder møde i Bruxelles den 22.-23. juni 2016. Panelet har til opgave at yde videnskabelig rådgivning i forhold til risikovurderinger af pesticider.

På dagsordenen er bl.a. en diskussion af, hvorvidt der er en mulig sammenhæng mellem pesticiders toksicitet og Parkinsons sygdom samt børneleukæmi. På mødet vil panelet muligvis også vedtage en vejledning om, hvordan man fastsætter restdefinitioner til risikovurdering af indtaget af pesticider.

EFSA ønsker med de åbne panelmøder at skabe bedre forståelse for panelernes arbejde med bl.a. at udarbejde risikovurderinger. Observatører får mulighed for at interagere med og stille spørgsmål til panelernes videnskabelige eksperter.

Deadline for tilmelding som observatør er den 31. maj 2016. Tilmelding skal ske via EFSA's website.

Læs mere
På EFSA’s website findes en nærmere beskrivelse af panelets arbejdsområde og medlemmer samt dagordner og referater fra tidligere møder: Panel on Plant Protection Products and their Residues.

Læs også på EFSA’s website, hvordan du tilmelder dig de åbne panelmøder og om retningslinjerne for deltagelse. Her findes desuden en liste over de 11 panelmøder, EFSA holder i løbet af 2016, hvor observatører kan deltage.

Vær opmærksom på, at spørgsmål indsendt sammen med tilmelding får førsteprioritet ved panelmøderne.

Kontakt

Spørgsmål om møderne kan sendes til publicmeetings@efsa.europa.eu.