Kostråd og næringsstofanbefalinger

De nordiske næringsstofanbefalinger og officielle kostråd er vigtige redskaber for sundhedsmyndigheder og ernæringsprofessionelle i forebyggelsen af kostrelaterede livsstilssygdomme, herunder forebyggelsen af overvægt og fedme.

Formålet med at udbrede kendskabet til sund kost er at forbedre befolkningens kostvaner i forhold til anbefalingerne.

DTU Fødevareinstituttets forskning går især ud på at evaluere den eksisterende videnskabelige evidens bag næringsstofanbefalinger og kostråd med udgangspunkt i danskernes kostvaner.

Se publikationer om kostråd og næringsstofanbefalinger.

Samarbejde

Førende ernæringsforskere i Norden og Europa

Kontakt

Agnes N. Pedersen
Seniorrådgiver (gæst)
DTU Fødevareinstituttet

Kontakt

Ellen Trolle
Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
35 88 74 21
http://www.food.dtu.dk/temaer/ernaering-og-kostvaner/kostraad-og-naeringsstofanbefalinger
19 APRIL 2018