Analysemetoder

DTU Fødevareinstituttet udfører en række molekylære og konventionelle mikrobiologiske undersøgelser i laboratoriet, så som genetisk karakterisering, genoverførsel og diverse assays og standardisering af metoder.

Laboratorieanalyser bliver kombineret med forskellige statistiske, epidemiologiske og bioinformatiske analyser. Det belyser for eksempel sammenhænge mellem forbrug af antibiotika til dyr og resistens i bakterier eller belyser evolution og spredning af resistens i isolater fra dyr, fødevarer og mennesker. DTU Fødevareinstituttet er også ansvarlig for integreret overvågning af resistens og forbrug af antibiotika.

Resultaterne af forskningen giver en bedre forståelse af forekomsten af resistens blandt bakterielle isolater fra dyr og fødevarer og risikoen for mennesker.

Forskningsgrupper

Foto: DTU Fødevareinstituttet

Genetisk Epidemiologi             

Kontakt

Frank Møller Aarestrup
Professor, forskningsgruppeleder
DTU Fødevareinstituttet
35 88 62 81

Kontakt

Søren Aabo
Seniorforsker
DTU Fødevareinstituttet
51 64 74 79
http://www.food.dtu.dk/temaer/antibiotikaresistens/metoder
22 JULI 2018