Birgitte Helwigh

Birgitte Helwigh

Specialkonsulent

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Afdeling for Risikovurdering og Ernæring

Danmarks Tekniske Universitet

Kemitorvet

Bygning 201, rum 015

2800 Kgs. Lyngby

Mobil
Fax 35 88 70 28
E-mail bhel@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-0442-0195
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Publikationer
Aktiviteter
CV
DTU nyheder
Loading

Profil

Nøgleord BTSF (Better Training for Safer Food) | EFSA (European Food Safety Authority) | EFSA Focal Point | Epidemiologi | Overvågningsprogrammer | EU zoonoserapport | Fødevarebårne zoonoser

Jeg arbejder med integreret overvågning af zoonoser i Danmark og har været redaktør på "Annual Report of Zoonoses in Denmark" siden 2004. Jeg er ansvarlig for at rapportere data vedr. zoonoser, antibiotika resistens og fødevareoverførte udbrud til det europæiske fødevare sikkerhedsagentur (EFSA). Jeg er koordinator for den mikrobiologiske rådgivning som DTU yder til Fødevarestyrelsen.

Jeg er EFSA's Focal Point i Danmark (siden 2015) samt Danmarks repræsentant i EFSA's "Scientific Network for Zoonoses Monitoring Data (siden 2008).

Siden 2005 har jeg deltaget i den gruppe (fra 2005-2010 fungerede vi som EFSA Zoonoses Collaborating Centre), som assisterer EFSA i udarbejdelsen af "The European Union Summary Report on Zoonoses, Zoonotic Agents and Foodborne Outbreaks". Gennem flere år har jeg vore projektleder inkl. 2015.

Jeg er projektleder, ansvarlig for det faglige indhold samt underviser på en lang række DG SANTE (tidligere DG Sanco) kurser vedr. eftersporing af fødevareoverførte mikrobiologiske udbrud (2013-2016) og har tidligere været projektleder for en række kurser om integreret overvågningen og implementering af den harmoniserede EU lovgivning vedr. reduktion af Salmonella i fjerkræ. Alle kurser hører ind under EU programmet "Better training for Safer Food". Derudover har jeg deltaget i EU workshops som Dansk TAIEX ekspert.

http://www.food.dtu.dk/service/telefonbog/person?id=39033&tab=1
25 SEPTEMBER 2017