Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
24 JAN

Nye data for næringsstofindholdet i mel, gryn, kerner og frø

Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret takket være et projekt i DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2018
12 DEC

Gennemsnitsdanskere spiser 52 kilo kød om året

Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at gennemsnitsdanskere spiser 52 kg kød om året. Rødt kød udgør to-tredjedele af indtaget.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 DEC

Beregn kostreferenceværdier med nyt online værktøj

Et nyt interaktivt værktøj fra EFSA giver adgang til information om, hvor store mængder af forskellige næringsstoffer folk har brug for i kosten.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
26 NOV

Gode takter i menuen på skoler og arbejdspladser

Maden på danske arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger lever op til halvdelen af Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, viser en landsdækkende...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
30 OKT

Pris for ekstraordinær indsats i studie af tarmbakterier

Postdoc Martin Laursen fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en Young Researcher Award fra DTU for sit arbejde med at studere tarmens mangfoldige bakteriesammensætning...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/nyheder?qt=NewsQuery&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B6306F3DE-B7A3-4D31-BAE5-FB8B9DB8C6C7%7D&fr=1&lid=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c
19 APRIL 2019