Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
14 FEB

Studerende høster pris for vegansk gør-det-selv-ost

Fire DTU kandidatstuderende har vundet endnu en pris for deres gør-det-selv-produkt, der forvandler kikærtevand til vegansk ost.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
13 FEB

Efterforskning af udbrud med diarré-fremkaldende E. coli infektion er slut

Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet har afsluttet efterforskningen af et sygdomsudbrud, som i efteråret gav knap 40 personer diarré...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
07 FEB

Guide til at kommunikere usikkerhed i risikovurderinger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en guide som hjælp til at skræddersy budskaber til forskellige målgrupper om risici i fødevarekæden.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
29 JAN

Fuld brug af restprodukter til insektproduktion kræver ny viden

Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker, viser undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
24 JAN

Nye data for næringsstofindholdet i mel, gryn, kerner og frø

Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret takket være et projekt i DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 JAN

Deltag i seminar om bæredygtige ingredienser

Hør på et seminar den 8. april om DTU’s forskning i fremstilling af bæredygtige ingredienser, som er med til at øge Danmarks styrkeposition på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
22 JAN

EFSA vil dele data via en open-access platform

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, er ved at gøre klar til at offentliggøre en stor del af de overvågningsdata, EU-medlemslandene hvert år indsamler og...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
16 JAN

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

I fem år har DTU Center for Hygiejnisk Design været med til at sikre, at fødevareindustriens udstyr kan rengøres på en måde, der understøtter Danmarks meget høje fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/nyheder?qt=NewsQuery&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&fr=1&lid=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c
17 FEBRUAR 2019