Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
14 JUN

Nyt online kursus i brug af metagenomics til sygdomsovervågning

Studerende fra hele verden kan kvit og frit lære om metagenomics til antibiotikaresistensovervågning på et nyt online kursus fra DTU.

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 JUN

Sunde tendenser i børnehaver uanset brugen af økologi

Andelen af økologiske råvarer har ikke signifikant betydning for sammensætningen af børnehavebørns generelt sunde frokost, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
06 JUN

Eksperter fra DTU udpeget til EFSA paneler

EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre år.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUN

Rabarberblade er ikke egnet som menneskeføde

Indtag af rabarberblade kan forårsage alvorlige forgiftninger og i værste fald død, viser en risikovurdering fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
29 MAJ

Ny viden på vej om One Health i otte EU-projekter

EU Kommissionen har anerkendt DTU Fødevareinstituttets ekspertise inden for One Health gennem tildelingen af midler til otte nye forskningsprojekter på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
22 MAJ

Konkurrence skal automatisere videnskabelig dataindsamling

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har igangsat en crowdsourcing konkurrence for at få udviklet den bedste nye algoritme, der kan lette dataindsamlingsarbejdet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 MAJ

Vurdering af det højeste D-vitaminindtag spædbørn kan tåle

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns indtag af D-vitamin til høring med svarfrist...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/nyheder?qt=NewsQuery&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D&fr=1&lid=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c
20 JUNI 2018