Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
18 JAN

Opdateret håndbog om fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud

Den nye håndbog fortæller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 JAN

Antallet af salmonellatilfælde falder ikke længere i EU

Antallet af salmonellainfektioner i Europa er faldet i flere år, men er nu stagneret. Campylobacter er dog stadig den fødevarebårne bakterie, der gør flest europæere...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
04 JAN

Deltag i EFSA's åbne møder

Interesserede observatører kan i løbet af 2018 deltage i 12 åbne møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 JAN

Amerikansk antibiotikaplan med dansk fingeraftryk

En ny plan for, hvordan det amerikanske landbrug mindsker forbruget af antibiotika, der er afgørende i behandlingen af syge mennesker, trækker på Danmarks erfaringer...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2017
13 DEC

Kylling stadig hovedkilden til campylobacterinfektioner i Danmark

Dansk kyllingekød er årsag til knap halvdelen af alle campylobacterinfektioner i Danmark, men også hunde og forurenet havvand er mindre smittekilder.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 DEC

Deltag i europæisk program for risikovurderinger

Ansøg om at deltage i EFSA’s fellowship-program for at styrke evnen til at udarbejde robuste og forskningsbaserede risikovurderinger.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 NOV

Risikovurderinger i går, i dag og i morgen

Symposium samler 300 deltagere for at stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 NOV

Danske afgrøder er væsentligt oftere fri for pesticidrester

Årets Pesticidrapport 2016 fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet viser nok engang, at udenlandske afgrøder væsentligt oftere indeholder sprøjterester end tilsvarende...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
21 NOV

Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer

Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 NOV

Se program til DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=1&lid=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&mr=10&qt=NewsQuery
21 JANUAR 2018