Nyt fra DTU Fødevareinstituttet
06 FEB
To erfarne DTU-undervisere har udviklet spillet T-mind til undervisere på det teknologiske område.
24 JAN
Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret takket være et projekt i DTU Fødevareinstituttet...
Fødevarer, fisk og landbrug
Ernæring og kostvaner
22 JAN
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, er ved at gøre klar til at offentliggøre en stor del af de overvågningsdata, EU-medlemslandene hvert år indsamler og...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
08 JAN
Antallet af Europæere, der får en salmonella- eller campylobacterinfektion, er stagneret. Det vil kræve nye tiltag at nedbringe antallet at syge yderligere, konkluderer...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
19 DEC
Fem af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i 534 fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
12 DEC
DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut efterforsker et større udbrud med salmonella. Nu viser en undersøgelse, at medisterpølse er en formodet...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
05 DEC
Det er muligt at give din mening til kende om to vejledninger og en videnskabelig vurdering, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
29 NOV
Et team af kandidatstuderende vinder priser for et innovativt produkt, der reducerer madspild og har minimalt klimaaftryk.
Fødevareproduktion
11 NOV
En undersøgelse af 23 blomster anvendt i madlavning viser, at der ikke er nok viden til at sætte en grænse for, hvor mange man uden problemer kan spise, vurderer DTU...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
06 NOV
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i den Videnskabelige Komité den 21.22. november...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
29 OKT
DTU indgår en aftale om et strategisk partnerskab med den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS med særligt fokus på fødevare- og procesteknologi, infrastruktur og transport...
18 OKT
Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
05 OKT
Antallet af danskere, der bliver ramt af alvorlige bakterieinfektioner, er de seneste otte år vokset med en tredjedel. Det viser DANMAP-rapporten for 2017.
Sundhed og sygdomme
25 SEP
En af de mest citerede forskere i Danmark, professor Jun Wang deltager i DTU High Tech Summit med en opfordring til alle danskere om at digitalisere deres sundhedsoplysninger...
Bioteknologi og biokemi
Medicin og medicoteknik
05 SEP
Programmet er nu på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2017, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
22 AUG
Godt halvdelen af de mere end 84.600 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2016, er helt fri for sporbare sprøjterester, viser EFSA...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
08 AUG
Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2018, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
09 JUL
Kun ét af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
05 JUL
Hudplejeproducenter kan med en ny metode fra DTU Fødevareinstituttet forudsige holdbarheden af deres produkter på bare én måned i stedet for et halvt år som nu.
Bioteknologi og biokemi
03 JUL
DTU oplever stor opbakning til at oprette et nyt institut, der fokuserer på sundhedsteknologi. Både fra egne rækker og fra nuværende og potentielle samarbejdspartnere...
27 JUN
DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer...
Fødevarer, fisk og landbrug
22 MAJ
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har igangsat en crowdsourcing konkurrence for at få udviklet den bedste nye algoritme, der kan lette dataindsamlingsarbejdet...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
30 APR
Forskere fra DTU har fastsat baggrundsniveauet af total organisk fluor i fødevarekontaktmaterialer af pap og papir samt justeret den metode, virksomheder bruger til at...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
23 APR
Blandt 55-75-årige danskere lever mænd mindre sundt end jævnaldrende kvinder på stort set alle områder, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.
Ernæring og kostvaner
12 APR
For lidt bevægelse og for mange kalorier er nogle af de centrale faktorer af betydning for høj forekomst af højrisiko overvægt blandt de 55-75-årige, viser en analyse...
Ernæring og kostvaner
03 APR
Kun én af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2017, er af DTU Fødevareinstituttet vurderet...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
27 MAR
Online observatører kan tilmelde sig den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s åbne møder i det videnskabelige panel for foderstoffer og i den videnskabelige...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
06 MAR
Der er brug for bedre europæiske data om forekomsten af listeriabakterien i spiseklare fødevarer samt større viden i hele fødevarekæden om sundhedsrisikoen for sårbare...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
01 MAR
DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
27 FEB
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer observatører til at overvære møder i de videnskabelige paneler for genmodificerede organismer, GMO, og for...
13 FEB
DTU har fundet en form, der sikrer den excellente forskning, den faglige kompetence, uddannelsesaktiviteterne og beredskabsopgaven frem til 2020 med færrest mulige afskedigelser...
Husdyrsygdomme
06 FEB
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har nedsat arbejdsgrupper på tværs af lande og organisationer til at identificere mulige problemer, der kan udgøre en...
Fødevarer, fisk og landbrug
Fødevaresikkerhed
Abonnér
Nyt fra DTU Fødevareinstituttet