Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
06 DEC

Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier

Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 DEC

Fortæl EFSA hvad du mener om tre høringer

Det er muligt at give din mening til kende om to vejledninger og en videnskabelig vurdering, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
29 NOV

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Et team af kandidatstuderende vinder priser for et innovativt produkt, der reducerer madspild og har minimalt klimaaftryk.

Fødevareproduktion
26 NOV

Gode takter i menuen på skoler og arbejdspladser

Maden på danske arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger lever op til halvdelen af Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, viser en landsdækkende...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
20 NOV

Ny markant lavere grænse for indtag af dioxiner

EFSA har nedsat grænsen for et tolerabelt indtag af dioxiner markant. De fleste danskere overskrider den nye indtagsgrænse, viser tal fra DTU.  

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 NOV

Blomster i mad populært, men sikkerheden er dårligt belyst

En undersøgelse af 23 blomster anvendt i madlavning viser, at der ikke er nok viden til at sætte en grænse for, hvor mange man uden problemer kan spise, vurderer DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 NOV

Næsten alle fødevarer i Danmark overholder pesticidreglerne

Godt halvdelen af de 2.009 fødevareprøver, som i 2017 er testet i den danske pesticidkontrol, er helt fri for sporbare sprøjterester.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 NOV

DTU har åbnet innovationslegeplads for fødevarer

DTU har åbnet en 300 m2 stor innovationslegeplads, hvor studerende, forskere og virksomheder kan afprøve gode idéer inden for fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
06 NOV

Overvær møde i EFSA’s Videnskabelige Komité

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i den Videnskabelige Komité den 21.22. november...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 NOV

Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Der vil blandt andet blive delt erfaringer fra dannelsen af antibiotikaråd i Danmark samt stillet skarpt på antibiotikaforbrug til produktionsdyr set med forbruger-, producent...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 OKT

Pris for ekstraordinær indsats i studie af tarmbakterier

Postdoc Martin Laursen fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en Young Researcher Award fra DTU for sit arbejde med at studere tarmens mangfoldige bakteriesammensætning...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
29 OKT

DTU og NIRAS indgår strategisk samarbejdsaftale

DTU indgår en aftale om et strategisk partnerskab med den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS med særligt fokus på fødevare- og procesteknologi, infrastruktur og transport...

25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
18 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2018

Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 OKT

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt, har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i frosne pizzaer, færdigpakkede supper, oste samt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
05 OKT

Markant flere alvorlige bakterie-infektioner hos danske patienter

Antallet af danskere, der bliver ramt af alvorlige bakterieinfektioner, er de seneste otte år vokset med en tredjedel. Det viser DANMAP-rapporten for 2017.

Sundhed og sygdomme
02 OKT

Antibiotikaforbruget til dyr er faldet for fjerde år i træk

Forbruget af antibiotika til dyr er faldet i 2017, viser den årlige DANMAP-overvågning. Det er fjerde år i træk, at forbruget er gået ned.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 OKT

Danskere får stadig mindre antibiotika

Læger udskriver mindre og mindre antibiotika. Det viser DANMAP-rapporten for 2017, som DTU Fødevareinstituttet, DTU Veterinærinstituttet og Statens Serum Institut står...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
25 SEP

Top-forsker: Digitaliser dine sundhedsoplysninger

En af de mest citerede forskere i Danmark, professor Jun Wang deltager i DTU High Tech Summit med en opfordring til alle danskere om at digitalisere deres sundhedsoplysninger...

Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik
24 SEP

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre fødevareproduktionen mere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
17 SEP

Alvorlige infektioner skal bekæmpes med afføring

DTU deltager i et forskningsprojekt, der skal hjælpe syge mennesker blive raske ved hjælp af sikre og effektive afføringstransplantationer.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
13 SEP

Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages

Antallet af danskere, der er blevet syge af salmonella i 2017, er på niveau med de seneste år. Samtidig opdager nye metoder flere udbrud. Det viser årsrapporten over...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
12 SEP

Hjælp til sund mad i daginstitutioner

En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæringsfaglige grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
06 SEP

Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe

En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i en innovationskonkurrence på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fisk og skaldyr
05 SEP

Se program til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Programmet er nu på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2017, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 SEP

Teknologitopmøde åbent for tilmeldinger

Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet har i år særlig fokus på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
31 AUG

EFSA-database med information om flere kemiske stoffer

EFSA har udvidet og opgraderet sin OpenFoodTox database, som nu indeholder toksikologiske data for mere end 4.750 kemiske stoffer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 AUG

Ufødte børn bedre beskyttet mod hormonforstyrrende stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har været med til at forfine den internationale kemikalietestning, så den bedre kan afsløre hormonforstyrrende stoffer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
22 AUG

Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Godt halvdelen af de mere end 84.600 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2016, er helt fri for sporbare sprøjterester, viser EFSA...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 AUG

Reservér datoen til årets seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet den 15. november 2018 holder...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
08 AUG

Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2018, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 AUG

Lær om brugen af nanoteknologi i fødevarefremstillingen

En ny video fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, viser, hvordan viden om ingrediensers nanostrukturer bliver brugt til at udvikle nye og sunde fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Nanopartikler
25 JUL

Hjemmelavet gelérand skyld i botulismeudbrud

Det var en hjemmelavet gelérand, der i juni 2018 gav ni personer den alvorlige sygdom botulisme, viser undersøgelser foretaget af Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tværfaglighed. På kurset underviser bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt, økologisk dyrefoder.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
09 JUL

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2018

Kun ét af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 JUL

Europæiske listeriainfektioner mistænkt fra frosne, ungarske grøntsager

Frosne majskerner og andre frosne grøntsager er ifølge den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, den sandsynlige kilde til et europæisk listeriaudbrud, som bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 JUL

Stor tidsbesparelse i udviklingen af hudplejeprodukter

Hudplejeproducenter kan med en ny metode fra DTU Fødevareinstituttet forudsige holdbarheden af deres produkter på bare én måned i stedet for et halvt år som nu.

Bioteknologi og biokemi
03 JUL

Stor opbakning til DTU Sundhedsteknologi

DTU oplever stor opbakning til at oprette et nyt institut, der fokuserer på sundhedsteknologi. Både fra egne rækker og fra nuværende og potentielle samarbejdspartnere...

02 JUL

Blanding af pesticider giver lavere fødselsvægt hos rotter

Hvis drægtige rotter får en blanding af pesticider i doser, som hver især ikke er skadelige, risikerer de at få afkom med nedsat fødselsvægt, viser studier fra DTU...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
27 JUN

KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning

DTU og KU har kortlagt deres styrker indenfor forskning i sunde og bæredygtige fødevarer, som sammen med virksomheder kan bruges til at løse de komplekse udfordringer...

Fødevarer, fisk og landbrug
22 JUN

Temasite om forskning i helhedsvurderinger af fødevarer

Et nyt temasite fortæller om DTU Fødevareinstituttets forskning inden for helhedsvurderinger af fødevarers sundhedsgavnlige og -skadelige effekter.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
14 JUN

Nyt online kursus i brug af metagenomics til sygdomsovervågning

Studerende fra hele verden kan kvit og frit lære om metagenomics til antibiotikaresistensovervågning på et nyt online kursus fra DTU.

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 JUN

Sunde tendenser i børnehaver uanset brugen af økologi

Andelen af økologiske råvarer har ikke signifikant betydning for sammensætningen af børnehavebørns generelt sunde frokost, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
06 JUN

Eksperter fra DTU udpeget til EFSA paneler

EFSA har valgt de fødevaresikkerhedseksperter – inklusiv tre DTU ansatte – som skal sidde i organisationens videnskabelige paneler de næste tre år.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUN

Rabarberblade er ikke egnet som menneskeføde

Indtag af rabarberblade kan forårsage alvorlige forgiftninger og i værste fald død, viser en risikovurdering fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
29 MAJ

Ny viden på vej om One Health i otte EU-projekter

EU Kommissionen har anerkendt DTU Fødevareinstituttets ekspertise inden for One Health gennem tildelingen af midler til otte nye forskningsprojekter på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
22 MAJ

Konkurrence skal automatisere videnskabelig dataindsamling

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har igangsat en crowdsourcing konkurrence for at få udviklet den bedste nye algoritme, der kan lette dataindsamlingsarbejdet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 MAJ

Vurdering af det højeste D-vitaminindtag spædbørn kan tåle

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns indtag af D-vitamin til høring med svarfrist...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både miljøet og bundlinjen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
03 MAJ

Topmøde om de digitale teknologiers potentiale

DTU's High Tech Summit 2018 bliver mødt med stor interesse fra erhvervslivet som allerede har købt eller reserveret 60 ud af 70 stande.

Informationsteknologi Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik Fødevarer, fisk og landbrug
02 MAJ

Nordiske anbefalinger for fluorstoffer i fødevareemballage

DTU Fødevareinstituttet har sammenfattet anbefalinger fra de nordiske lande for risikohåndtering af fluorerede stoffer i fødevareemballage af pap og papir.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 APR

Baggrundsniveau for total organisk fluor i fødevareemballage

Forskere fra DTU har fastsat baggrundsniveauet af total organisk fluor i fødevarekontaktmaterialer af pap og papir samt justeret den metode, virksomheder bruger til at...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 APR

55-75-årige mænd lever mindre sundt end kvinder

Blandt 55-75-årige danskere lever mænd mindre sundt end jævnaldrende kvinder på stort set alle områder, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
12 APR

Overvægtige 55-75-årige danskere bør bevæge sig mere og spise sundere

For lidt bevægelse og for mange kalorier er nogle af de centrale faktorer af betydning for høj forekomst af højrisiko overvægt blandt de 55-75-årige, viser en analyse...

Ernæring og kostvaner
05 APR

Brug af DNA-data til at skræddersy medicinsk behandling

En metode, som er videreudviklet på DTU Fødevareinstituttet bruger viden om sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil til at sikre, at patienter får skræddersyet...

Gener og genomer Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
03 APR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2017

Kun én af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2017, er af DTU Fødevareinstituttet vurderet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 MAR

Deltag online i EFSA’s møder om bl.a. foderstoffer

Online observatører kan tilmelde sig den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s åbne møder i det videnskabelige panel for foderstoffer og i den videnskabelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 MAR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Japan

En ny samarbejdsaftale mellem DTU og Japans nationale center for fødevaresikkerhed vil styrke Danmark og Japans videnskabelige samarbejde om fødevaresikkerhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
22 MAR

Campylobacter handlingsplan bygger på forskningsbaseret rådgivning fra DTU

En ny plan for, hvordan færre danskere får en campylobacterinfektion, bygger blandt andet på forskning og rådgivning fra DTU Fødevareinstituttet.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
06 MAR

Brug for bedre data i kampen mod listeriabakterier

Der er brug for bedre europæiske data om forekomsten af listeriabakterien i spiseklare fødevarer samt større viden i hele fødevarekæden om sundhedsrisikoen for sårbare...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 FEB

Kom til åbne møder i EFSA’s paneler for GMO og pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer observatører til at overvære møder i de videnskabelige paneler for genmodificerede organismer, GMO, og for...

25 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
22 FEB

Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
16 FEB

De har bevist at man kan lave lækker is af tang

To studerende skabte en is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien og vandt en konkurrence for innovative og bæredygtige fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
13 FEB

DTU Veterinærinstituttet i ny konstellation

DTU har fundet en form, der sikrer den excellente forskning, den faglige kompetence, uddannelsesaktiviteterne og beredskabsopgaven frem til 2020 med færrest mulige afskedigelser...

Husdyrsygdomme
07 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
06 FEB

Arbejdsgrupper spotter fremtidens fødevareproblemer

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har nedsat arbejdsgrupper på tværs af lande og organisationer til at identificere mulige problemer, der kan udgøre en...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Sommerskole i Danmark giver igen kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
25 JAN

Grøn idé skal få mennesker til at spise græs

Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
23 JAN

Europæisk metode til bestemmelse af jod i foderstoffer

Ny metode skal sikre, at indholdet af jod i foderstoffer holder sig under de europæiske grænseværdier, der skal beskytte både dyr og forbrugere.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
22 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2017

Den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2017 viser, at ingen af de påviste sprøjterester udgør en sundhedsmæssig risiko bortset fra tre prøver.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
11 JAN

Antallet af salmonellatilfælde falder ikke længere i EU

Antallet af salmonellainfektioner i Europa er faldet i flere år, men er nu stagneret. Campylobacter er dog stadig den fødevarebårne bakterie, der gør flest europæere...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
10 JAN

Masterclass om bæredygtighed i fødevareproduktion

Hør professor Peter Ruhdal Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holde oplægget ”From Waste to Ressource”, når Danish Food Cluster holder masterclass på DTU den 24. januar...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
04 JAN

Deltag i EFSA's åbne møder

Interesserede observatører kan i løbet af 2018 deltage i 12 åbne møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 JAN

Amerikansk antibiotikaplan med dansk fingeraftryk

En ny plan for, hvordan det amerikanske landbrug mindsker forbruget af antibiotika, der er afgørende i behandlingen af syge mennesker, trækker på Danmarks erfaringer...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
2017
20 DEC

Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. 

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
13 DEC

Kylling stadig hovedkilden til campylobacterinfektioner i Danmark

Dansk kyllingekød er årsag til knap halvdelen af alle campylobacterinfektioner, som bliver erhvervet i Danmark, men også hunde og forurenet havvand er mindre smittekilder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 DEC

Populær håndbog til brug i kostplanlægning

Den seneste version af Kosthåndbogen har på ét år haft flere end 24.000 unikke besøgende. DTU Fødevareinstituttet er med i arbejdsgruppen bag håndbogen.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
04 DEC

Deltag i europæisk program for risikovurderinger

Ansøg om at deltage i EFSA’s fellowship-program for at styrke evnen til at udarbejde robuste og forskningsbaserede risikovurderinger.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 NOV

Risikovurderinger i går, i dag og i morgen

Symposium samler 300 deltagere for at stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 NOV

Danske afgrøder er væsentligt oftere fri for pesticidrester

Årets Pesticidrapport 2016 fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet viser nok engang, at udenlandske afgrøder væsentligt oftere indeholder sprøjterester end tilsvarende...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
21 NOV

Pris for kamp mod globale fødevareudfordringer

Mandag den 20. november modtog Frank Møller Aarestrup Nils Foss Excellence prisen 2017 for sin banebrydende forskning indenfor antibiotikaresistens – forskning der har...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
17 NOV

Husk Åbent Hus om life science og bioengineering

Kom til Åbent Hus den 29. november og se bl.a. DTU Fødevareinstituttets mega-laboratorie til forskning indenfor mikrobiel bioteknologi og bioraffinering, smag på forskning...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Medicin og medicoteknik Miljø og forurening
15 NOV

Iværksætteridéer får hjælp til at blive flyveklare

Nitten iværksættere fra hovedstadsområdet er samlet til en bootcamp i DTU Fødevareinstituttet for at få viden og inspiration til at gøre deres idé til en kommerciel succes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
02 NOV

Fuldkorn er sundt af flere årsager

Ved at bytte raffinerede kornprodukter – som f.eks. hvidt brød og pasta – ud med fuldkornsvarianter spiser overvægtige personer betydeligt mindre, deres vægt falder og...

Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Bax Lindhardt
02 NOV

H.K.H. Kronprinsen indvier nyt bygningskompleks

DTU’s nye bygningskompleks, der  samler en stor del af universitetets forskningsmiljø inden for life science og bioengineering, blev fejret med Per Vers-rap, lysshow...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug
01 NOV

Se program til DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

http://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=07-12-2018
11 DECEMBER 2018