Photo: Centers for Disease Control and Prevention

Statens Serum Institut

For faglige spørgsmål:
Specialkonsulent Birgitte Borck eller overlæge Ute Wolff Sönksen

For spørgsmål om arrangementet:
Sekretær i Mikrobiologi og Infektionskontrol, Marianne Øyangen, MOE@ssi.dk, tlf. 32 68 36 03

Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november 2017 i anledning af den internationale antibiotikauge. Oplægsholderne fremlægger resultater for 2016 fra den danske overvågning af forbruget i dyr og mennesker samt forekomsten af resistente bakterier i dyr, fødevarer og mennesker (DANMAP). En ny national antibiotikakampagne vil også blive introduceret.

I uge 46 løber den internationale antibiotikauge af stablen for at øge kendskabet til de risici, der er forbundet med uhensigtsmæssig og unødig brug af antibiotika. I den forbindelse inviterer parterne bag det danske overvågningsprogram DANMAP til et seminar om antibiotikaforbrug og - resistens i Danmark, hvor også en ny national antibiotikakampagne bliver præsenteret.

• 12.30: Velkomst v/ Overlæge Ute Wolff Sönksen, Statens Serum Institut
  • 12.35: Den Nationale handlingsplan for antibiotika til mennesker
  • 12.45: Årets antibiotikakampagne og indsatser på antibiotikaområdet v/ Dr. med. Jenny Dahl Knudsen, overlæge ved Hvidovre Hospital
  • 13.00: Antibiotikavejledninger på veterinærområdet v/ Dyrlæge Carsten Jensen, formand for den Danske Dyrlægeforening
  • 13.15: Gennemgang af highlights fra DANMAP
  • 14.15: Pause med forfriskninger
  • 14.45: Etisk debat: ”Hvem har (mest) ret til antibiotika – og hvor meget?” Oplæg af professor i bioetik Peter Sandøe, Københavns Universitet. Øvrige paneldeltagere: Professor Henrik Nielsen, ledende overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling ved Aalborg Universitetshospital, medlem af det Nationale Antibiotikaråd. Specialdyrlæge Ken Steen Pedersen, CEO, formand for faggruppe svin ved Den Danske Dyrlægeforening.

Onsdag den 15. november 2017 kl. 12.30–16.00.

Statens Serum Institut
Gymnastiksalen
Artillerivej 5
2300 København S

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding dog nødvendig via Statens Serum Instituts website senest onsdag den 8. november 2015.

24 NOVEMBER 2017