Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. september 2018, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker.

Hvert år får danskere sygdomme, der overføres med de fødevarer, vi spiser. På et seminar den 13. september vil oplægsholdere præsentere highlights fra den årlige rapport om sygdomsfremkaldende organismer i fødevarer, dyr og mennesker i Danmark.

Seminaret er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet og indgår i rækken af åbne institutseminarer, som DTU Fødevareinstituttet løbende holder om instituttets forskning, forskningsbaserede rådgivning og aktuelle emner.

Program

Programmet indeholder oplæg om:

  • Zoonosesituationen i Danmark
  • Fuldgenomsekventering – hvordan bruger vi det i overvågningen?
  • Salmonella smittekilderegnskabet
  • Fødevareoverførte udbrud
  • Status for campylobactersituationen i Danmark
  • Sygdomsbyrden fra fødevareoverførte listeria og norovirus infektioner

Gruppeleder Johanne Ellis-Iversen fra DTU Fødevareinstituttet byder velkommen til og afslutter seminaret.

Pause med let servering kl. ca. 14.

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding dog nødvendig.

Tilmeld dig senest mandag den 10. september 2018.

Kontakt

For faglige spørgsmål: Specialkonsulent Birgitte Helwigh, bhel@food.dtu.dk, tlf. 40 21 19 62

For spørgsmål om arrangementet: Afdelingssekretær Anne Jørgensen, anga@food.dtu.dk, tlf. 40 21 19 62

Tidspunkt

tor 13 sep 18
13:00 - 15:30

Arrangør

Kontaktperson

Hvor

DTU
Anker Engelundsvej 1
Bygning 101A
1. sal, møderum 1
2800 Kgs. Lyngby