Projects from the Nutrition and Health Research Group

rss feed

Dietary quality, meat intake and health

Mejborn, Heddie; Biltoft-Jensen, Anja Pia

Type: Research    |     Project status: Active

2019-2019

Vitamin active compounds - in vitro models to assess differences (VITAMODELS)

Jensen, Marie Bagge; Jakobsen, Jette; Biltoft-Jensen, Anja Pia; Netzel, Michael; Sultanbawa, Yasmina Superv.: Netzel, Michael; Sultanbawa, Yasmina

Type: PhD    |     Project status: Active

2018-2021

Udbredelse af madspildsreducerende tiltag i storkøkkener

Lassen, Anne Dahl

Type: Research    |     Project status: Finished

2018-2018

Anbefalinger på tværs

Christensen, Lene Møller; Trolle, Ellen; Lassen, Anne Dahl

Type: Consultancy    |     Project status: Finished

2016-2018

Ældre

Christensen, Lene Møller; Matthiessen, Jeppe; Pedersen, Agnes N.

Type: Consultancy    |     Project status: Finished

2016-2017

Quantification of folate metabolites in food and potential biofortification strategies for future food products

Ložnjak, Petra; Jakobsen, Jette; Bysted, Anette; Biltoft-Jensen, Anja Pia; Nexø, Ebba; Piironen, Vieno Examiner: Nexø, Ebba; Piironen, Vieno

Type: PhD    |     Project status: Active

2015-2019

Effektevaluering af skolemadsanbefalinger

Christensen, Lene Møller

Type: Consultancy    |     Project status: Finished

2015-2016

Healthy Kids are involved kids

Stjernqvist, Nanna Wurr; Trolle, Ellen; Jensen, Bjarne Bruun; Sabinsky, Marianne; Tetens, Inge; Andersen, Rikke; Løhre, Audhild; Maindal, Helle Terkildsen; Andersen, Pernille Tanggaard Superv.: Jensen, Bjarne Bruun; Maindal, Helle Terkildsen
Examiner: Løhre, Audhild; Andersen, Pernille Tanggaard

Type: PhD    |     Project status: Finished

2014-2018

Helhedssyn på nødder

Mejborn, Heddie; Poulsen, Morten; Olesen, Pelle Thonning; Jørgensen, Kevin

Type: Research    |     Project status: Finished

2014-2015

The role of dairy products in future healthy and sustainable diets

Trolle, Ellen; Knudsen, Vibeke Kildegaard; Thorsen, Anne Vibeke; Christensen, Tue; Ygil, Karin Hess; Mogensen, Lisbeth
External organisations: Aarhus University

Type: Research    |     Project status: Finished

2013-2014

Intervention med målrettede kostråd på risikomarkører for hjertekarsygdom

Arentoft, Johanne Louise; Andersen, Rikke; Andersen, Elisabeth Wreford; Overvad, Kim; Tetens, Inge; Trolle, Ellen; Thorsdottir, Inga; Toft, Ulla Marie Nørgaard Superv.: Overvad, Kim
Examiner: Thorsdottir, Inga; Toft, Ulla Marie Nørgaard

Type: PhD    |     Project status: Finished

2012-2018

Befolkningens forståelse af kostråd, sund kost- og aktivitetsvaner

Sørensen, Mette Rosenlund; Tetens, Inge; Andersen, Elisabeth Wreford; Holm, Lotte; Matthiessen, Jeppe; Mejborn, Heddie; Rasmussen, Mette; Lien, Nanna Superv.: Holm, Lotte
Examiner: Rasmussen, Mette; Lien, Nanna

Type: PhD    |     Project status: Finished

2012-2017

Opdatering af det videnskabelige grundlag for kostråd

Tetens, Inge; Knudsen, Vibeke Kildegaard; Gondolf, Ulla Holmboe; Tjønneland, Anne; Astrup, Arne; Trolle, Ellen; Mejborn, Heddie; Hermansen, Kjeld; Andersen, Lars Bo; Uhre Jakobsen, Marianne; Schwarz, Peter; Grønlund, Trine Enevold; Vestergård, Tove; Hejgaard, Tatjana
External organisations: Kræftens Bekæmpelse ; Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet ; Århus Amtskommune ; University of Southern Denmark ; Aarhus University ; Københavns Universitet/Glostrup Hospital ; Danish Veterinary and Food Administration ; Danish Health Authority

Type: Research    |     Project status: Finished

2011-2013

Healthy Buffet Index

Lassen, Anne Dahl

Type: Research    |     Project status: Finished

2010-2012

2010-2012

2009-2012

Ny nordisk mad og måltider - udvikling og validering af en velegnet kostundersøgelsesmetode til 8-10 årige børn

Biltoft-Jensen, Anja Pia; Tetens, Inge; Andersen, Lene Frost; Brockhoff, Per B.; Trolle, Ellen; Mejborn, Heddie; Due, Pernille; Larsson, Christel Superv.: Andersen, Lene Frost
Examiner: Due, Pernille; Larsson, Christel

Type: PhD    |     Project status: Finished

2009-2013

http://www.food.dtu.dk/english/research/nutrition-and-health-promotion/projects
17 FEBRUARY 2019