E-articles

All e-articles are available in Danish only.

2018

Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen (pdf)

Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad? (pdf)

Risikovurdering af rabarberblade som fødevare (pdf) 

2017

Risikovurdering af bog (frugten fra bøgetræet) som fødevare (pdf) 

Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad (pdf)

Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013 (pdf)

Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad (pdf)

2016

De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene (pdf)

Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive (pdf)

2015

Flere overvægtige danske kvinder (pdf)

Populære retter til danskernes aftensmad (pdf)

2013

Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke (pdf)

Energidrikke i Danmark. Undersøgelse af indtaget blandt 10-35-årige (pdf)

Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder (pdf)

Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg (pdf)

Mad på farten - hvad ønsker kunderne? (pdf)

Er det naturlige sundt (pdf)

Wholegrain intake of Danes 2011-2012 (pdf)

Kostens betydning for børns sundhed og overvægt (pdf)

2012

E-article: Ramson confusable with poisonous plants (pdf)

Tjek på buffetens sundhed (pdf)

2011

Tang kan indeholde sundhedsskadelige stoffer (pdf)

Fedt i kosten - hvordan? (pdf)

Halvdelen af voksne danskere bevæger sig tilstrækkeligt (pdf)

Phytate - a natural component in plant food (pdf)

2010

Kommentarer til de officielle kostråd (pdf)

2009

Maks. ½ liter sodavand og saft om ugen (pdf)

Jo mere alkohol des mere usund kost (pdf)

Mere frugt og grønt til alle måltiderne (pdf)

Nordisk monotorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt (pdf)

Follow the institute on:

http://www.food.dtu.dk/english/publications/e-articles
17 NOVEMBER 2018