Om instituttet
Kontakt
Genveje
Genveje
Telefonbog
Find vej/kort
Presseservice
For leverandører (CVR og EAN)
For nye studerende
Kursusbasen
Studieordninger
CampusNet (login)
Praktik og Projektbank
Lokaleoversigt
DTU Adgangskursus
Job og Karriere
DTU Alumni
DTU Inside
(intranet)
Webshop
DTU Bibliotek
DTU Orbit (Forskningsdatabase)
Telefonbog
English
DTU Fødevareinstituttet
Personer
Publikationer
Projekter
Forskning
Rådgivning
Innovation
Uddannelse
Temaer
Publikationer
Nyheder
Forside
Temaer
Helhedsvurderinger
Helhedsvurderinger
Forside
Temaer
Helhedsvurderinger
Helhedsvurderinger
DTU Fødevareinstituttet har ekspertise i at udarbejde helhedsvurderinger, som objektivt vurderer balancen mellem en fødevares positive og negative egenskaber for at afgøre, om den samlet set udgør en sundhedsmæssig fordel eller risiko. Helhedsvurderinger kan også bruges til at vurdere effekten af berigelse, nye produktionsformer, kostanbefalinger og kostomlægninger. DTU Fødevareinstituttet forsker i at optimere principper og metoder for helhedsvurderinger.
NYT OM
Helhedsvurderinger på dagsordenen i Europa
Pris for at forudsige kemiske stoffers skadelige effekter uden forsøgsdyr
En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed
Danskerne bør spise mindre mættet fedt
Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer
Læs om
Beregning af den reelle sygdomsbyrde
Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?
Interventionsstudier
Metrixprojektet: Helhedsvurdering af fødevarer
Publikationer om helhedsvurderinger
Instituttets arbejde med helhedsvurderinger
DTU Fødevareinstituttets forsker i, hvorvidt
specifikke fødevarer overordnet set er skadelige eller gavnlige at spise.
Instituttets arbejde med helhedsvurderinger
Europæisk netværk af eksperter
Læs om et europæisk netværk af ekspert indenfor helhedsvurderinger, som er blevet til på initiativ af DTU Fødevareinstituttet.
Europæisk netværk af eksperter
Beregninger af den reelle sygdomsbyrde
Læs om, hvordan DTU Fødevareinstituttet finder frem til den reelle sygdomsbyrde ved forskellige fødevareoverførte bakterier.
Beregninger af den reelle sygdomsbyrde
Forskningsgrupper
Helhedsvurdering
Risikovurdering og Ernæring
Helhedsvurdering af nødder
En helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet viser, at det ville gavne danskernes sundhed at spise en håndfuld nødder dagligt.
Helhedsvurdering af nødder
Interventionsstudier
Læs om brugen af interventionsstudier til at undersøge effekten af at spise bestemte fødevarer eller næringsstoffer.
Interventionsstudier
Publikationer
Find publikationer om helhedsvurderinger.
Publikationer