Samarbejdspartnere i Europa

Nedenfor ses et kort over DTU Fødevareinstituttets mest væsentlige samarbejdspartnere i Europa.
Hold musen over felterne for at se, hvem instituttet samarbejder med.

 

 

 

Samarbejdspartnere i Danmark

Væsentlige samarbejdspartnere                                      
Samarbejdet handler om:                                      

Fødevarestyrelsen og Miljøstyrelsen

Forskningsbaseret rådgivning og forskning indenfor instituttets områder

Københavns universitet

Forskning indenfor en lang række områder, bl.a. om bioinformatik, metagenomics og humane kohortestudier, vitaminer og lipider samt om ny nordisk kost og kostundersøgelses data

BioMar A/S

Fiskefoder, herunder også mikroalger til fiskefoder

CP Kelco ApS

Forskning i proteiner fra tang

Arla Foods

Lipid-relaterede aktiviteter og om karakterisering og udvikling af hypoallergene modermælkserstatninger

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø ( NRCWE)

Studier i nanopartikler, herunder projektet ’Danish NanoSafety Centre’

Novo Nordisk A/S

Forskning i særligt tarmbakteriers betydning for risiko for type 2 diabetes og også om bakterier fra spyt

Novozymes

Forsknings- og undervisningsprojekter på mange områder, herunder i bæredygtig produktion af forgrenede alkoholer i bakterier og gær udfra lignocellulose

 

Samarbejdspartnere i det øvrige Norden

Finland, Sverige, Norge og Island
Væsentlige samarbejdspartnere
Samarbejdet handler om:

Livsmedelsverket, Sverige
University of Oslo
National Institute for Health and Welfare, Finland
Directorate of Health, Island

Nordisk Netværksgruppe for kostundersøgelser

Stiftelsen for industriel og teknisk forskning ved NTH (SINTEF)

Diverse seafood relaterede aktiviteter inkl. AQFood

Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet (NTNU)

Chalmers tekniske højskole (CTH)

University of Iceland

Undervisning i AQFood

Universitetet for miljø- og biovidenskab (NMBU)

University of Helsinki

Forskning i vitamin D

National Institute of Nutrition and Seafood Research (NIFES)

Diverse seafood relaterede aktiviteter, herunder analyse af sporelement specier i marine prøver og kemisk fødevaresikkerhed i marine produkter.

Projekter: Bestemmelse af uorganisk arsen i fisk, Karakterisering af lipid-opløselig arsenforbindelser (arsenolipider), Undersøgelse af biotilgængeligheden af iod fra tang

Mattilsynet

DTU Fødevareinstituttet udfylder funktionen som norsk nationalt referencelaboratorium indenfor fødevarekontaktmaterialer

 

Samarbejdspartnere i resten af Europa

Væsentlige samarbejdspartnere
 Samarbejdet handler om:

National Institute for Public Health and the Environment (RIVM)

Metoder til risikovurdering af kumulativt indtag for pesticider og andre forureninger, samt om risk-benefit vurderinger og modelleringsværktøjer indenfor bl.a. toksikologi

Europæiske fødevaresikkershedsautoriet (EFSA)

Forskning og forskningsbaseret rådgivning indenfor fødevaresikkerhed

Institute of Food Research, UK

Forskning i helhedsvurderinger samt om oprensning og karakterisering af fødevareallergener

Institute of Food Safety, Wageningen University (RIKILT)

Forskning i helhedsvurderinger, mekanismer bag probiotiske bakterier og tarmbakteriers virkning på kroppen samt udveksling af studerende

Institute of Food Safety (RIKILT)

Partner I FP7 projekter (CONffIDENCE, NanoLyse and NanoDefine) om forurenede stoffer og nanopartikler i fødevarer og foder

European Committee for Standardization (CEN)

Standardisering af metoder til påvisning af giftige sporstoffer i fødevarer og foder

Tereos Starch & Sweeteners Europe

Forskning i allergenicitet af hvede-hydrolysater bl.a. over huden