Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
04 FEB

Amish-folk bevæger sig dobbelt så meget som voksne danskere

Voksne danskere bevæger sig generelt mere end amerikanerne men mindre end australierne – og væsentligt mindre end amish-folk i Canada. Det viser en sammenligning af forskellige...

Ernæring og kostvaner
2015
10 DEC

Ny og forbedret adgang til danske fødevaredata

DTU Fødevareinstituttet har lanceret en ny database for fødevaredata i Danmark. Fødevaredata, som databasen kaldes, er en mobilvenlig afløser for Fødevaredatabanken. Den...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
02 DEC

Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener

Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
29 OKT

Stort potentiale for fødevarer og sundhed i Big Data

Der ligger et hidtil uudnyttet potentiale i fødevaresektoren ved at kombinere data i hele værdikæden fra jord til bord. Det viser en ny rapport, som DTU, SEGES/Landbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
08 OKT

Fald i antibiotikaforbruget til dyr

Antibiotikaforbruget til dyr er faldet i 2014 især på grund af et mindre forbrug til svin. Kritisk vigtige antibiotika, der bliver brugt til at behandle mennesker, bruges...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 OKT

Danske kvinders vægt går fortsat opad

Mens overvægtsudviklingen blandt danske mænd og børn ser ud til at være stagneret, er danske kvinder i gennemsnit blevet tungere i løbet af de sidste ti år, og mere end...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
25 AUG

Flest salmonellainfektioner kommer fortsat fra udlandsrejser

Næsten hver anden registrerede salmonellainfektion har danskerne taget med hjem fra udlandet i 2014. Rejser er dermed fortsat den største kilde til sygdom med salmonella...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
19 AUG

Toiletaffald giver viden om sygdommes globale smitteruter

Analyse og gensekventering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer og resistente bakterier i toiletaffald fra internationale fly kan være starten på en ny måde til globalt...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Bioteknologi og biokemi
06 AUG

Ny chef for Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi

Anette Schnipper er i DTU Fødevareinstituttet ansat som afdelingschef i Afdelingen for Kost, Sygdomsforebyggelse og Toksikologi per 1. juni 2015. Afdelingens forskningsgrupper...

Fødevarer, fisk og landbrug

Pressemeddelelser

http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Pressemeddelelser.aspx?lg=tip
10 FEBRUAR 2016