Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
NIC logo
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter...

Foto: DTU Skylab
08 SEP

Nu åbner Danmarks største legeplads for unge tech-entreprenører

DTU Skylab er stedet for entreprenante studerende, som enten pusler med ideen om egen startup, har brug for at lave en prototype eller leder efter sparring og idé...

Dråber
27 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut...

MRSA
30 JUN

Dansk indsats mod antibiotikaresistens inspirerer i USA’s kongres

Danmarks systematiske og videnskabelige strategi for at bekæmpe antibiotikaresistens i fødevareproduktionen har været på dagsordenen ved et informationsm...

Salmonelle Typhimurium
19 JUN

Historisk lavt antal danskere smittet med salmonella

Antallet af danskere, der bliver smittet med salmonella, nåede i 2013 et historisk lavt niveau. Godt halvdelen af de smittede blev syge i forbindelse med en udlandsrejse...

Antibiotikaresistens_medicin_langt_smalt
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst...

Fuldkornspasta
27 MAJ

Langt mere fuldkorn i danskernes kost

Danskerne spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn som for ti år siden ifølge nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet. Andelen af befolkningen...

Barn der ammer © Colourbox.dk
07 MAJ

Amning fremmer væksten af gavnlige bakterier i tarmfloraen

Den ernæringsmæssige faktor, der har størst betydning for udviklingen af et barns tarmflora, er, om barnet bliver ammet. Det viser en ny undersø...

Samarbejdsaftale med Kina
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om...

25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om...

Pressemeddelelser