Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2015
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
19 MAR

Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad

Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer har slået fast, at kemikalier i selv små doser kan have en markant...

Photo: Colourbox
17 MAR

Videnskab bag råd om at spise mindre mættet fedt

Der er fortsat tilstrækkelig og solid videnskabelig dokumentation for rådet om at begrænse indtaget af mættet fedt. De seneste undersøgelser...

Photo: Colourbox
12 MAR

Danskerne spiser stadig for meget mættet fedt

Danskernes kost er blevet federe og indholdet af mættet fedt er 50% højere end anbefalet. Kun 3% af befolkningen har et sundt indtag af mættet fedt...

Photo: Colourbox
12 MAR

Positive tendenser i danskernes kost

Fisk og grøntsager fylder mere i danskernes kost, mens sukkersødede sodavand fylder mindre. Det er nogle af de nye tendenser, der bidrager positivt til danskernes...

Photo: Colourbox.com
24 FEB

Kemikalier i fødevareemballage kan være hormonforstyrrende

Bisphenol A og fluorstoffer findes i nogle typer emballager til fødevarer, men mange kemikalier i disse materialer er ikke tilstrækkeligt undersøgt...

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
23 FEB

DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A

Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin...

COMPARE logo
20 JAN

Danmark i spidsen for global bekæmpelse af infektionssygdomme

Et stort EU-projekt med 28 europæiske partnere skal gøre det hurtigere på globalt plan at opdage og reagere på sygdomsudbrud blandt mennesker og...

2014
Photo: Colourbox.com
22 DEC

Mere viden nødvendig for sikker brug af planter i fødevarer

Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på...

Photo: Colourbox.com
01 DEC

Fremtidens brændstoffer til fly skal være bæredygtige

I modsætning til biltrafik, som i nær fremtid vil kunne køre på el, er flytrafik afhængig af flydende brændstof. DTU Fødevareinstituttet...

Photo: Mikkel Adsbøl
13 NOV

Den reelle sygdomsbyrde ved fødevarebårne infektioner

Campylobacter er den fødevarebårne bakterie, der bidrager mest til sygdomsbyrden i Danmark. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Pressemeddelelser

http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Pressemeddelelser.aspx?lg=tip
30 MAJ 2015