Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2015
Photo: Colourbox.com
24 FEB

Kemikalier i fødevareemballage kan være hormonforstyrrende

Bisphenol A og fluorstoffer findes i nogle typer emballager til fødevarer, men mange kemikalier i disse materialer er ikke tilstrækkeligt undersøgt...

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
23 FEB

DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A

Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin...

COMPARE logo
20 JAN

Danmark i spidsen for global bekæmpelse af infektionssygdomme

Et stort EU-projekt med 28 europæiske partnere skal gøre det hurtigere på globalt plan at opdage og reagere på sygdomsudbrud blandt mennesker og...

2014
Photo: Colourbox.com
22 DEC

Mere viden nødvendig for sikker brug af planter i fødevarer

Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på...

Photo: Colourbox.com
01 DEC

Fremtidens brændstoffer til fly skal være bæredygtige

I modsætning til biltrafik, som i nær fremtid vil kunne køre på el, er flytrafik afhængig af flydende brændstof. DTU Fødevareinstituttet...

Photo: Mikkel Adsbøl
13 NOV

Den reelle sygdomsbyrde ved fødevarebårne infektioner

Campylobacter er den fødevarebårne bakterie, der bidrager mest til sygdomsbyrden i Danmark. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
02 OKT

Stigning i forbruget af antibiotika til mennesker

Efter et lille fald i forbruget i 2012, blev der igen i 2013 brugt mere antibiotika til behandling af mennesker i Danmark, viser årets DANMAP rapport fra Statens...

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
30 SEP

Færre resistente bakterier i dansk kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk kyllingekød i 2013 sammenlignet med året før. Derimod er forekomsten af ESBL-bakterier...

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter...

Foto: DTU Skylab
08 SEP

Nu åbner Danmarks største legeplads for unge tech-entreprenører

DTU Skylab er stedet for entreprenante studerende, som enten pusler med ideen om egen startup, har brug for at lave en prototype eller leder efter sparring og idé...

Pressemeddelelser

http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Pressemeddelelser.aspx?guid=%7BD6F3F2C1-7BB6-49FD-AF55-DD9F92649741%7D
5 MARTS 2015