Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
01 DEC

Ingen salmonellainfektioner fra danske æg

Af det rekord lave antal registrerede fødevarebårne salmonellatilfælde for 2015 er ingen tilskrevet danske æg. Det er første gang i salmonellasmittekilderegnskabets næsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 NOV

Tarmens bakterier påvirker vores forbrænding

Mus, der overtager tarmbakterier fra overvægtige mennesker, bliver tykkere end mus, der overtager normalvægtiges tarmbakterier, selv om musene får den samme kost. Det...

Sundhed og sygdomme
15 NOV

Danske dyr får stadig mindre antibiotika

Antibiotikaforbruget til danske dyr er fortsat faldet i 2015, især fordi svin får en stadig mindre mængde antibiotika. Derimod har alvorlige sygdomsudbrud blandt danske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 SEP

Pris for at forudsige kemiske stoffers skadelige effekter uden forsøgsdyr

Computermodeller udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan forudsige en lang række af de skadelige effekter, forskellige kemiske stoffer kan forårsage. Det har ført til...

Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
30 JUL

Flere dygtige ingeniører på vej fra DTU

Der er fremgang i optaget på DTU. I dag har 2.182 unge fået tilbudt en studieplads på en af DTU´s 33 uddannelser. Heraf 1.041 på professionsbacheloruddannelsen til diplomingeniør...

07 JUL

Butylparaben kan have flere hormonforstyrrende effekter

Forskning tyder på, at butylparaben – som f.eks. bruges i kosmetik og hudplejeprodukter såsom solcreme – har flere reproduktionsskadelige effekter end hidtil kendt. Forskere...

Sundhed og sygdomme
05 JUL

Flere og flere vil være ingeniør

For 15. år i træk er antallet af ansøgere til DTU´s uddannelser steget.  2.816 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser som deres første...

27 JUN

Madens transittid er en nøglefaktor for en sund fordøjelse

Den transittid, maden er om at bevæge sig igennem et menneskes tarm, har afgørende betydning for mængden af skadelige nedbrydningsprodukter, der produceres undervejs...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
01 JUN

Hormonforstyrrende stoffer fremskynder rotters overgangsalder

Hunrotter, der i fostertilstanden er udsat for hormonforstyrrende stoffer, har færre æg i æggestokkene og risikerer at komme tidligere i overgangsalderen. Det viser et...

Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Pressemeddelelser.aspx?guid=%7BD6F3F2C1-7BB6-49FD-AF55-DD9F92649741%7D
7 DECEMBER 2016