Bryghuset

Studerende bytter sommerferie for sommerskole i ølbrygning

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug

Mens den varme sommer indbyder til at dase i solen med en kold øl, har 30 studerende indtaget skolebænken i tre uger for i stedet selv at brygge øllen. På DTU Fødeinstituttets sommerkursus i ølbrygning og egenkontrol får de studerende en praktisk indføring i sikker fødevareproduktion med produktion af en god øl som case study.

En tre uger lang sommerskole på DTU Fødevareinstituttet har samlet 30 studerende med en interesse for ølbrygning. De er på kurset for at lære mere om videnskaben bag den populære drik og principperne i hazard analysis & critical control points (HACCP) for ølproduktion.

Praktisk erfaring med at brygge øl

Sommerskolens første uge foregår på mikrobryggeriet, DTU Bryghus, hvor deltagerne prøver kræfter med hele ølbrygningsprocessen fra formaling af malt, byg, rug eller hvede til gæring og modning af det færdige produkt. Gennem undervisning i de kvalitetskontrolprocedurer, der bruges på de forskellige trin i ølbrygningsprocessen, får de studerende også en indføring i, hvordan man udfører egenkontrol.

Kurset giver de studerende mulighed for at forberede et projekt, der kan konkurrere i GRØN DYST, som er DTU’s studenterkonference om bæredygtighed, klimateknologi og miljø.

Det er tredje år, at DTU Fødevareinstituttet afholder sommerskolen i ølbrygning. Alle deltagende studerende opnår 5 ECTS point.

Læs mere 

DTU Bryghus, som drives af DTU Fødevareinstituttet, arbejder for at udvikle et bæredygtigt bryggeri baseret på de nyeste teknologier og tværvidenskabelig forskning. Bryghuset er et væksthus for innovation og nytænkning, hvor forskere, studerende og industri i samarbejde kan prøve nye idéer af.

Læs mere på DTU Bryghus’ website.