EFSA logo

Overvær møde i EFSA’s panel for fødevareingredienser

Fødevarer, fisk og landbrug

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for fødevareingredienser. Invitationen er et led i tiltag, der skal styrke gennemsigtigheden i EFSA’s arbejde.

Interesserede observatører kan få indblik i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s arbejde, når EFSA’s videnskabelige panel for fødevareingredienser holder møde i Bruxelles den 27. september 2016.

Panelets opgave er at give EU-kommissionen forskningsbaseret rådgivning og faglig bistand i relation til brugen af tilsætningsstoffer og kilder til næringsstoffer som vitaminer og mineraler, der tilsættes fødevarer. På dagsordenen til mødet er bl.a. en revurdering af tre tilsætningsstoffer (E410, E416 og E442), som er godkendt til brug i fødevarer for at opnå en ønsket konsistens.

EFSA ønsker med åbne panelmøder at skabe bedre forståelse for panelernes arbejde med bl.a. at udarbejde risikovurderinger. Observatører får mulighed for at interagere med og stille spørgsmål til panelernes videnskabelige eksperter. 

Deadline for tilmelding som observatør er den 5. september 2016. Tilmelding skal ske via EFSA's website.

Læs mere

På EFSA’s website findes en nærmere beskrivelse af panelets arbejdsområde og medlemmer samt dagordner og referater fra tidligere møder: Panel on Food Additives and Nutrient Sources Added to Food.

Læs også på EFSA’s website, hvordan du tilmelder dig de åbne panelmøder og om retningslinjerne for deltagelse. Her er desuden information om de 11 panelmøder, EFSA holder i løbet af 2016, hvor observatører kan deltage.

Vær opmærksom på, at spørgsmål indsendt sammen med tilmelding får førsteprioritet ved panelmøderne.

Kontakt

Spørgsmål om møderne kan sendes til publicmeetings@efsa.europa.eu.