Ernæring

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
Forstørrelsesglas
10 OKT

Workshop om udfordringer ved at undersøge unges kostvaner

Udfordringerne ved at få unge mennesker til at deltage i kostundersøgelser og problemerne ved at registrere, hvad de unge spiser, vil blive behandlet på...

Fastfood vs sund mad
18 SEP

Nøglehullet giver sundere mad, når folk spiser ude

Når spisesteder bliver godkendt til at bruge Nøglehullet, får menuen som regel et sundhedsmæssigt løft, og personalet får også...

Perikon
10 SEP

Konference om planter i kosttilskud og fødevarer – se programmet

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden...

Billede af tarm
12 AUG

Tarmbakterier påvirker tarmens integritet

Bakterier i tarmen hjælper bl.a. med at fordøje mad og stimulerer immunsystemet. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt, om...

Perikon
16 JUL

Konference om planter i fødevarer – sæt kryds i kalenderen

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden...

Madrester
25 JUN

Store muligheder for at reducere madspild i kantiner

Kantiner og offentlige køkkener kan sandsynligvis reducere deres madspild betydeligt ved at servere færre retter hver dag, men til gengæld variere udbuddet...

Biksemad
24 JUN

Unikt datagrundlag om danskernes kost- og aktivitetsvaner

I flere årtier har DTU Fødevareinstituttet undersøgt, hvad danskerne spiser, og hvor meget vi bevæger os. Det har skabt et unikt datagrundlag...

02 JUN

Fortsat få transfedtsyrer i danskernes mad

Langt de fleste fødevarer, der sælges på det danske marked, indeholder fortsat fedt med intet eller lavt indhold af transfedtsyrer. Det viser en ny analyse...

Smør
28 MAJ

Danskerne bør spise mindre mættet fedt

Der er tilstrækkelig dokumentation til at anbefale en begrænsning i indtaget af smør og andre fedtstoffer med højt indhold af mættet fedt...

Fuldkornspasta
27 MAJ

Langt mere fuldkorn i danskernes kost

Danskerne spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn som for ti år siden ifølge nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet. Andelen af befolkningen...

Ernæring

http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Ern%C3%A6ring.aspx?guid=%7B948B4EE7-1FF0-45C6-8E3C-8D1A43C07CA0%7D
20 OKTOBER 2014