Ernæring

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
14 APR

Konference om fødevarekommunikation: Fødevare Agenda 2014

Mad er på dagsordenen – i befolkningen, i medierne, hos politikerne, myndighederne og fødevareerhvervet. En konference den 22. maj 2014 stiller skarpt...

Bakterier
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Kosttilskud-700-181
27 MAR

Danskere er storbrugere af kosttilskud

Selvom langt de fleste danskere får dækket deres behov for vitaminer og mineraler gennem kosten, er kosttilskud særdeles udbredt i den danske befolkning...

Overvægt i børn
18 MAR

Danske børns overvægt forbindes med social ulighed

Jo længere uddannelse børns forældre har, jo lavere er forekomsten af overvægt blandt børnene, viser en ny undersøgelse fra DTU F...

Tallerken med mad
26 FEB

Gratis skolemad giver sundere frokost

Gratis skolemad har en positiv effekt på den ernæringsmæssige kvalitet af skolebørns frokost sammenlignet med medbragte madpakker. Hvis foræ...

Guleroedder
03 FEB

Derfor er gulerødder godt for øjnene

Kaninens yndlingsmad har et højt indhold af beta-karoten, der omdannes til A-vitamin i kroppen. A-vitamin er med til at bevare et godt syn. DTU Fødevareinstituttet...

20 JAN

Ph.d.-forsvar om berigelse af fødevarer med D-vitamin

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katja Howarth Madsens ph.d.-forsvar om, hvordan et forsøg med berigelse af D-vitamin i mælk og brød på...

Campylobacter smiley
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret...

2013
19 DEC

Danske småbørn får for meget mættet fedt

Danske spædbørns kost lever op til anbefalingerne, mens småbørn får for meget mættet fedt, og en tredjedel af børnene i 1-2...

Beans
16 DEC

Derfor prutter vi

Alle mennesker gør det, men helst uden at det opdages. DTU Fødevareinstituttet fortæller kort om hvorfor i Klog på 2 minutter i Søndagsavisen...

Ernæring