Ernæring

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
Perikon
16 JUL

Konference om planter i fødevarer – sæt kryds i kalenderen

Planter og planteekstrakter er blevet populære som ingredienser i kosttilskud. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden...

Madrester
25 JUN

Store muligheder for at reducere madspild i kantiner

Kantiner og offentlige køkkener kan sandsynligvis reducere deres madspild betydeligt ved at servere færre retter hver dag, men til gengæld variere udbuddet...

Biksemad
24 JUN

Unikt datagrundlag om danskernes kost- og aktivitetsvaner

I flere årtier har DTU Fødevareinstituttet undersøgt, hvad danskerne spiser, og hvor meget vi bevæger os. Det har skabt et unikt datagrundlag...

02 JUN

Fortsat få transfedtsyrer i danskernes mad

Langt de fleste fødevarer, der sælges på det danske marked, indeholder fortsat fedt med intet eller lavt indhold af transfedtsyrer. Det viser en ny analyse...

Smør
28 MAJ

Danskerne bør spise mindre mættet fedt

Der er tilstrækkelig dokumentation til at anbefale en begrænsning i indtaget af smør og andre fedtstoffer med højt indhold af mættet fedt...

Fuldkornspasta
27 MAJ

Langt mere fuldkorn i danskernes kost

Danskerne spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn som for ti år siden ifølge nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet. Andelen af befolkningen...

19 MAJ

Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Susan Skanderup Falkenbergs ph.d.-forsvar om at finde og karakterisere hidtil ukendte bioaktive peptider fra marine sekund...

08 MAJ

D-vitaminberigelse af mælk og brød virker

Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin, kan D-vitaminmangel i vintermånederne næsten undgås. Det viser et ph.d.-projekt fra...

Barn der ammer © Colourbox.dk
07 MAJ

Amning fremmer væksten af gavnlige bakterier i tarmfloraen

Den ernæringsmæssige faktor, der har størst betydning for udviklingen af et barns tarmflora, er, om barnet bliver ammet. Det viser en ny undersø...

02 MAJ

Ph.d.-forsvar om bakterier i menneskets tarm

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Ellen Gerd Christensens ph.d.-forsvar om, hvorvidt ændringer af sammensætningen af bakterier i tarmen har en p...

Ernæring

http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Ern%C3%A6ring.aspx?guid=%7B948B4EE7-1FF0-45C6-8E3C-8D1A43C07CA0%7D
24 JULI 2014