Ernæring og kostvaner

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
27 JUN

Madens transittid er en nøglefaktor for en sund fordøjelse

Den transittid, maden er om at bevæge sig igennem et menneskes tarm, har afgørende betydning for mængden af skadelige nedbrydningsprodukter, der produceres undervejs...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
17 MAJ

Oplev EFSA’s videnskabelige panel for ernæring i aktion

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for ernæring. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
12 MAJ

Succes med mere økologi i de offentlige køkkener

En statsstøttet ordning rettet mod at hjælpe offentlige køkkener med at gennemføre en økologiomlægning har løftet brugen af økologiske råvarer betydeligt. Blandt mere...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
04 MAJ

Europæiske data for fødevareindtag og kemiske forureninger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort data for, hvad europæerne spiser såvel som tal for forskellige kemiske forureninger i fødevarer på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
27 APR

Kosten sundest blandt de, der laver maden selv

Kosten er generelt sundere hos danskere, der bruger tid på at lave mad selv, og som spiser især morgenmad sammen med andre. Kun i få hjem hjælper børn med at lave mad...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
20 APR

Gode råd om mad uden gluten

En pjece med vejledning i, hvordan mennesker med cøliaki spiser en kost fri for gluten, er udkommet i en opdateret udgave. Den nye version indeholder bl.a. information...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
31 MAR

Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?

Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 MAR

Viden om ernæring og kostvaner på menuen

I mere end 30 år har DTU Fødevareinstituttet kortlagt udviklingen i danskernes kostvaner og kostens indhold af næringsstoffer. Viden om ernæring og kostvaner er vigtig...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
08 MAR

Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem

Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er brugen...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer

Ernæring og kostvaner

http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Ern%C3%A6ring.aspx?guid=%7B948B4EE7-1FF0-45C6-8E3C-8D1A43C07CA0%7D
29 JULI 2016