Ernæring og kostvaner

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
19 JAN

Flere voksne i Norden spiser usundt

Flere voksne i Norden spiser usundt. Det viser den anden fællesnordiske undersøgelse med sammenlignelige resultater om kost, fysisk aktivitet og overvægt, som DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
11 JAN

Opfindsomhed og omtanke gør skolemad sundere

Opfindsomhed og omtanke er nogle af de ingredienser, der kan give sortimentet i skolers madordning et sundhedsmæssigt løft. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
16 DEC

Ny version af håndbog for fagfolk til brug i kostplanlægning

En håndbog, som omsætter de officielle kostanbefalinger til konkrete råd, opskrifter og kostforslag, er blevet opdateret. Bogen er et praktisk online opslagsværk til brug...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
15 DEC

Mere grønt og mindre salt gør kantinemåltider sundere

Mængden af frugt og grønt, som kantinegæster på landets arbejdspladser lægger på deres frokosttallerkner, er vokset i løbet af ti år. Ændringen har været med til at reducere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
24 NOV

Brød fra danske supermarkeder er blevet mindre salt

Saltindholdet i hvede- og rugbrød på danske supermarkedshylder er faldet med 10% i løbet af fem år. Det viser en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet har lavet i samarbejde...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
17 OKT

Jordnøddeallergi skal behandles forskelligt

Allergikere, der ikke kan tåle jordnødder, reagerer på vidt forskellige måder. Derfor kan skræddersyet immunterapi blive fremtidens behandling.

Mikro- og nanoteknologi Ernæring og kostvaner
12 SEP

Symposium sætter fokus på tarmbakterier og sundhed

Et symposium i København til november stiller skarpt på samspillet mellem tarmens bakterier og udvikling af kost- og livsstilrelaterede sygdomme. Oplægsholdere fra hele...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
05 SEP

Pesticidbelastningen stadig lavest i danske afgrøder

Dansk frugt og grønt er generelt mindre belastet med pesticidrester end tilsvarende importerede afgrøder på det danske marked. Det fremgår af en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
31 AUG

Plantebaserede kosttilskud spises som ’forsikring’

Blandt brugere af plantebaserede kosttilskud er troen på en påstået gavnlig effekt den overvejende motivation for at spise tilskuddene. Mange opfatter dem som en slags...

Ernæring og kostvaner
27 JUN

Madens transittid er en nøglefaktor for en sund fordøjelse

Den transittid, maden er om at bevæge sig igennem et menneskes tarm, har afgørende betydning for mængden af skadelige nedbrydningsprodukter, der produceres undervejs...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
http://www.food.dtu.dk/Nyheder/Ern%C3%A6ring.aspx?guid=%7B2D0DE6EF-FDAD-40EA-A2B9-96DA0F2EEB8E%7D
22 JANUAR 2017