Ernæring

VÆLG INTERVAL
RSS
2015
Photo: Colourbox
20 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på...

Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
19 MAJ

Dansk input til database over europæernes kostvaner

Database over europæernes kostvaner har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA opdateret, så den indeholder information fra 100.000 forbrugere...

13 APR

Mad til børn i skolefritidsordninger

Skolefritidsordninger kan bidrage til at fremme den ernæringsmæssige kvalitet af børns kost ved at øge tilbuddet af fuldkornsbrød, grø...

Photo: Colourbox
20 MAR

Mættet fedt i passende mængder

Der er videnskabeligt belæg for, at det mættede fedt i danskernes kost bør byttes ud med det sunde fedt. Som kommentar til debatten om, hvorvidt mæ...

Photo: Colourbox
17 MAR

Videnskab bag råd om at spise mindre mættet fedt

Der er fortsat tilstrækkelig og solid videnskabelig dokumentation for rådet om at begrænse indtaget af mættet fedt. De seneste undersøgelser...

Photo: Colourbox
12 MAR

Danskerne spiser stadig for meget mættet fedt

Danskernes kost er blevet federe og indholdet af mættet fedt er 50% højere end anbefalet. Kun 3% af befolkningen har et sundt indtag af mættet fedt...

Photo: Colourbox
12 MAR

Positive tendenser i danskernes kost

Fisk og grøntsager fylder mere i danskernes kost, mens sukkersødede sodavand fylder mindre. Det er nogle af de nye tendenser, der bidrager positivt til danskernes...

Photo: Colourbox
04 MAR

Nøglehullet kan give kosten et positivt løft

Den danske kost kan komme et væsentligt skridt tættere på at opfylde de Nordiske næringsstofanbefalinger, hvis forbrugerne vælger Nø...

Photo: Colourbox.com
26 FEB

Seminar om danskernes kostvaner

Hvad spiser danskerne? Hvor langt er deres kost fra at opfylde de officielle kostråd? Og hvad er de nyeste madtrends i Danmark? Det er nogle af de spørgsm...

2014
Photo: Colourbox.com
22 DEC

Mere viden nødvendig for sikker brug af planter i fødevarer

Udfordringerne ved at lave risikovurderinger af planter, som bruges i fødevarer og kosttilskud, og i at regulere deres anvendelse, blev fremhævet på...

Ernæring