Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark

Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter

Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug

Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center finder sted den 17. september 2014 hos Dansk Industri i København. DTU Fødevareinstituttet er initiativtager til etableringen af centret.

DTU Fødevareinstituttet tog i foråret 2014 initiativ til at etablere Nationalt IngrediensCenter, NIC. Etableringen fik bred opbakning fra danske universiteter, videninstitutioner og fødevareindustrien. Indvielsen finder sted den 17. september 2014 hos Dansk Industri, DI, i København.

Udvikler Danmarks konkurrenceevne på ingrediensområdet

NIC skal være med til at styrke synliggørelse, samarbejde og nye initiativer indenfor ingrediensområdet. Det skal ske ved at fremme forsknings- og innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner, understøtte kompetenceudvikling gennem uddannelser, sikre at ingrediensvirksomhederne har højt specialiseret arbejdskraft og stimulere til flere spin-out-virksomheder.

Til indvielsen af NIC vil repræsentanter fra industri, universiteter og myndigheder holde oplæg om tanker, ønsker og muligheder med det nye center. Der bliver blandt andet oplæg om:

  • Industriens behov og egne satsninger i forhold til en national platform på ingrediensområdet
  • Universiteternes muligheder ved en tættere sparring og samarbejde med industrien
  • Regeringens og myndighedernes politiske og strategiske opbakning til NIC
  • NIC’s potentiale i forhold til at bibeholde og styrke vækst og beskæftigelse i Danmark.

NIC etableres som et center uden mure, og associeres administrativt og strategisk til forsknings- og innovationsplatformen inSPIRe. Deltagerne i indvielsen får viden om, hvordan deres virksomheder eller forskningsområder kan blive en del af et nationalt initiativ i regi af NIC.

Læs mere

Læs mere om Nationalt IngrediensCenter, NIC, hvor programmet også kan ses

Tid 

Onsdag den 17. september 2014, kl. 13 – 16.

Sted

DI
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

Tilmelding

Arrangementet er gratis og tilmelding er nødvendig. No show fee: 500 kr. Tilmeld dig her.