Photo: Colourbox.com

Symposium om risikovurdering af kemikalie-cocktails

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Hør om den nyeste forskning indenfor risikovurdering, når mennesker er udsat for adskillige stoffer i en kemikalie-cocktail, på et symposium i Holland den 18-19. maj. På programmet er også en diskussion af mulighederne for at implementere bedre teststrategier, som samtidig kan mindske brugen af forsøgsdyr. Symposiet er arrangeret i samarbejde mellem den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og det hollandske nationale institut for sundhed og miljø, RIVM.

Forskning fra blandt andre DTU Fødevareinstituttet har de seneste år gjort det klart, at det ikke er tilstrækkeligt at risikovurdere de kemikalier, vi bliver udsat for i dagligdagen, én for én. Det er nødvendigt, at både risikovurderinger og lovgivningen tager højde for potentielle cocktaileffekter.

Et symposium i Holland den 18.-19. maj vil sætte fokus på den nyeste forskning indenfor kemikalie-cocktails og gøre status over, hvor langt de europæiske myndigheder er nået i arbejdet med at implementere risikovurderinger, der tager højde for cocktaileffekter. Der vil også blive stillet skarpt på, hvordan nye teststrategier kan være med til at mindske brugen af forsøgsdyr.

Symposiet, som er arrangeret i samarbejde mellem den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og det hollandske nationale institut for sundhed og miljø, RIVM, er relevant for personer fra universiteter, forskningsinstitutioner, myndigheder og virksomheder, der arbejder indenfor området. 

Læs mere

Find en tilmeldingsblanket til og mere information om symposiet på RIVM’s website.

Læs mere om DTU Fødevareinstituttets forskning indenfor cocktaileffekter og om Danmarks hidtil største forskningsprojekt på området i pressemeddelelsen fra den 19. marts 2015: Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad.