Seminar om danskernes kostvaner

Hvad spiser danskerne? Hvor langt er deres kost fra at opfylde de officielle kostråd? Og hvad er de nyeste madtrends i Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, som vil blive besvaret på et seminar den 12. marts 2015, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør hovedresultaterne fra den seneste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet. Fødevareminister Dan Jørgensen åbner seminaret, som arrangeres i samarbejde med Levnedsmiddelselskabet og Selskabet for Ernæringsforskning. 

Siden 1985 har DTU Fødevareinstituttet sat danskernes kostvaner under lup i den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet, DANSDA. I undersøgelsen registrerer deltagerne, hvad de spiser og drikker, og hvor meget de motionerer i løbet af en hel uge. De fortæller også om deres sociale og demografiske baggrund, måltidsvaner samt holdninger til og viden om sund kost og bevægelse.

Data fra DANSDA bruges blandt andet til at udarbejde initiativer til at fremme sunde kostvaner og til at vurdere, om danskerne er udsat for sygdomsrisici gennem kosten. Undersøgelserne bliver brugt af forskere, sundhedsprofessionelle, myndigheder, virksomheder og medierne.

DTU Fødevareinstituttet offentliggør den seneste DANSDA rapport med tal fra 2011-2013 på et seminar den 12. marts 2015. Oplægsholdere vil præsentere hovedresultaterne fra undersøgelsen, gennemgå hvordan data anvendes i praksis og illustrere hvordan undersøgelsen kan bruges til at dokumentere nye mad- og måltidstrends. Fødevareminister Dan Jørgensen åbner seminaret.

Program

10.00: Velkomst
v/ kontorchef Gitte Gross

Åbning af seminaret: Hvorfor undersøge hvad danskerne spiser?
v/ fødevareminister Dan Jørgensen

Hvad spiser danskerne, og hvad er de mest populære retter?
v/ seniorrådgiver Sisse Fagt

11.00: Pause

11.15: Hvilke næringsstoffer og fødevarer indtager danskerne? 
v/ seniorrådgiver Agnes N. Pedersen

Måltidsvaner i Danmark mod 2020 - hvordan ser de ud?
v/fremtidsforsker Birthe Linddal

Hvad bruger erhvervet kostundersøgelserne til?
v/ chef konsulent Mette Peetz-Schou

Hvad skal kostundersøgelser i fremtiden?
v/ kontorchef Gitte Gross

13:00: Sandwich til frokost

Tid

Torsdag den 12. marts 2015, klokken 10:00-13.00

Sted

Danmarks Tekniske Universitet, DTU
Bygning 101
Glassalen ved kantinen
Anker Engelunds Vej 1
2800 Kgs. Lyngby

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret, men der er et no-show gebyr på 200 kroner. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding nødvendig senest den 9. marts 2015. Tilmelding sker her fra DTU Fødevareinstituttets website.

Under seminaret vil der være let servering og sandwich til frokost.

Tidspunkt

tor 12 mar 15
10:00 - 13:00

Arrangør

DTU Fødevareinstituttet, Levnedsmiddelselskabet og Selskabet for Ernæringsforskning

Kontaktperson

Hvor

Danmarks Tekniske Universitet, DTU
Bygning 101
Glassalen ved kantinen
Anker Engelunds Vej 1
2800 Kgs. Lyngby